Lindum

Nostalgisk bilrally tilbage i Lindum på lørdag

Lørdag er Lindum igen vært ved Motorsport Nordjyllands populære 'Lindum Skov Hill Climb'. Et motorløb med gamle klassiske biler, som er guf for et publikum, der elsker lyden af benzinmotorer og lugten af brændt dæk. Her en Fiat Abarth fra et tidligere løb. Pressefoto: Morten Alstrup

Lørdag kan motorentusiaster igen opleve ræs med gamle ‘oldtimerne’, der giver den fuld gas til Lindum Skov Hill Climb for bil-nostalgikerne.

 På lørdag 12. juni kan Motorsport Nordjylland (MNJ) endnu engang præsentere rallyet Lindum Skov Hill Climb, et løb hvor gamle, klassiske biler udfordrer hestekræfterne i det kuperede terræn i skovene nord for Tjele Langsø.

– I et hillclimb dyster kørerne i at give oldtimerne fuld gas på en hastighedsprøve. Bilerne har for hovedparten tidligere kørt rally og baneløb. Derfor er der samtidig garanti for masser af ‘sund’ motorlyd fra dobbelte Weber’e og andre potente karburator-fabrikanter, fortæller løbsleder Bjarne Sørensen.

Lindum er en legende

Lindum Skov-prøven er en legende inden for dansk rallysport. Og landsbyen står traditionelt på den anden ende, når rallybilerne dyster om sekunderne i den nærliggende skov. Den gode stemning vil derfor være i højsædet, når de 65 startende biler fordeler sig i ryttergården på stadion i landsbyen.

– Startfeltet breder sig over tresserne, halvfjerdserne og firserne, og i de fleste at bilerne er motorstyringen derfor ren mekanik. Kørerne kender derfor alt til at finjustere benzintilførslen med en skruetrækker. Bilerne fremstår i fineste finish uden en ridse i lakken, og kan nok tørre mundvandet ud på mange. Samtidig kniber man sig lidt i armene over, at de nænner at give fuld gas i skoven, når træerne står så tæt på vejsiderne, lyder det fra løbslederen.

Karsten Holst Jensen er blandt de lokale aktører med sin flotte Opel Kadett GT/E fra 1976.

– Jeg fandt rallybilen i Finland for 11 år siden, og den fremstår i sin originale sort-gule bemaling. Den har drillet mig lidt med at ‘æde makrellen’ to gange. Når styrthjelmen kommer på kuplen, er man jo ikke villig til at give op for tidligt. Det skete hele to gange, før vi spottede fejlen i topstykket. Nu spinner motoren igen som en kat, som lige har fået en halv liter piskefløde, og yder omkring 200 HK – plus/minus), fortæller Karsten Holst Jensen.

Tilbage efter corona-pause

Løbsleder Bjarne Sørensen glæder sig til løbet på lørdag.

– Der bliver noget at kigge på i Lindum hen over hele lørdagen. Arrangementet afvikles over 3 heats, så der bliver også god tid til at sparke dæk i ryttergården mellem heatene, siger han og tilføjer:

– Det sociale samvær er i højsædet, og der skal være mulighed for at udveksle ‘løgnehistiorier’. Kørerne har jo haft en lang konkurrence-pause grundet pandemien, så alle glæder sig til at mødes og få foden på pedalen igen.

Kommentarer