Kvorning

Korkoncert fyldte Kvorning kirke

Hymniakoret gav torsdag i sidste uge deres første 'rigtige' julekoncert under ledelse af Camilla Elving Hyttel. Privatfoto

Torsdag i sidste uge lagde lille, hyggelige Kvorning kirke til en ligeså hyggelig julekoncert med Hymniakoret, der også sang for til efterfølgende fællessang.

Efter nogle års  pause er Hymniakoret ved Vorning, Kvorning, Hammershøj sogne genetableret med Camilla Elving Hyttelsom leder, og torsdag i sidste uge holdt koret julekoncert for en næsten fyldt Kvorning kirke. Det blev en hyggelig aften, hvor koret i første del underholdte med en blanding af ‘almindelige’ sange og et udvalg af julesange og -salmer – med store klapsalver fra tilhørerne. 

Herefter var der en lille pause, hvor kor og kirkegængere hyggede sig med  rosé, kransekage og chokolade.  

Anden del af kirkekoncerten bød på fællessang, hvor tilhørerne kom med forslag og ønsker til sange og salmer, der skulle synges, og det var også populært.

Genstart

Hymniakoret har egentligt en længere historie i pastoratet, men gik en periode mere eller mindre i opløsning, indtil 2020, hvor  koret ‘genopstod’ med Camilla Elving Hyttel i spidsen. Hun blev i første omgang ansat på vikarbasis, men er efterfølgende blevet fast leder for koret.

Den 44-årige korleder, der bor i Vammen, er konservatorieudddannet i rytmisk korledelse og sangpædagogik. Foruden Hymniakoret leder hun også to andre kor, og så synger hun selv i det kendte, Aarhusbaserede kor ‘Vox 11’.

Alle kan synge

Så det er kompetente kræfter Hymniakoret har fået ind, og det har også afspejlet sig i en stadigt større tilslutning af medlemmer. Man startede i 2020 med omkring 12 medlemmer, og nu er man oppe på 21.

– Vi mødes hver torsdag fra klokken 19 til 21 i konfirmandstuen i Vorning. Her synger vi først en times tid; så holder vi en lille kaffepause og så synger vi igen. Det er meget givende, og vi lærer virkeligt at synge, fortæller Dorthe Laursen, medlem af koret.

Dette bekræfter Camilla Elving Hyttel:

– Alle kan synge på et eller andet niveau; det er et spørgsmål om teknik, og jeg elsker at lære fra mig, siger hun.

Der er plads til mange flere i koret, som især mangler nogle bas og tenorer.

– Vi holder vinterpause nu, men starter op igen torsdag den 2. februar næste år, fortæller Dorthe Laursen, som man kan kontakte på telefon 51 86 80 14, hvis man går rundt med en ‘sanger i maven’ eller bare gerne vil høre lidt mere.

Hymniakoret gav også koncert og slog tonerne an til fællessang i forbindelse med indvielsen af et nyt, historisk anlæg på Vorning kirkegård søndag 29. maj i år. Arkivfoto: Gitte Hagsholm

Kommentarer