Kvorning

Kvorning modtog donation fra Jutlander Bank

Se billedserie Torsdag i sidste uge var Hanne Lange (i midten) fra Jutlanderbank i Hobro forbi legepladsen i Kvorning for at overrække Hobro Sparekasse Fondens donation på 25.118 kroner. Hun er flankeret af fire af styregruppens medlemmer, fra venstre: Jens Flink og Susanne Kraft fra borgerforeningen og Karina Bang Lanng og Jytte Sørensen fra Kvorning Aktive Kvinder – samt flere af byens børn og allerede flittige brugere af legepladsen. Foto: Gitte Hagsholm

Torsdag i sidste uge fik Kvorning besøg af en repræsentant fra Jutlanderbank, som kunne overdrage en check på det beløb, der sætter sidste punktum for finansieringen af byens nye legeplads.

Midt i coronakrisen har frivillige fra Kvorning og omegn knoklet for at få byens nye legeplads færdig.

Torsdag i sidste uge var folk fra Lille Bjørn/Rejstrup Savværk ude for at lave de sidste justeringer på legepladsen, som er meget tæt på at være helt klar.

Derfor var der også sat flag op over det hele, da byen samme dag fik besøg af en repræsentant fra Jutlanderbank i Hobro, Hanne Lange, som kom til Kvorning for at overrække en check på det beløb Sparekassen Hobro Fonden har doneret til legepladsen. Og hun var meget begejstret for det syn, der mødte hende.

– Det er virkelig et flot projekt, I har fået stablet på benene her. Og det er præcis sådan nogle initiativer, båret af mange frivillige, som vi gerne vil støtte med vores fondsmidler, og sagde hun blandt andet i forbindelse med overrækkelsen.

Sparekassen har støttet legepladsen med 25.118 kroner.

– Det var det beløb, vi manglede, for at nå vores budget, og pengene skal blandt andet gå til at betale for de legesager til sandkassen, vi købte med, da vi bestilte legepladsen, fortæller medlemmerne medlemmer af styregruppen Jytte Sørensen og Karina Bang Lanng.

I alt har legepladsen kostet godt 330.000 kroner og er foruden midlerne fra Sparekassen Hobro Fonden finansieret med 40.000 fra Friluftsrådet, 50.000 kroner fra Nordea Fonden, mens 240.000 kommer fra Viborg Kommunens pulje til forskønnelse af mindre byer og landsbyer. Desuden har man modtaget 3000 kroner fra Ringkjøbing Landbobank, og Hammershøj Teglværk har sponsoreret fliser og sand.

Forrige uge var kommunens legepladsinspektør på besøg, og han har godkendt alle redskaber. Så nu venter borgerne i Kvorning blot på den endeligt ibrugtagningstilladelse fra kommunen. Og med udsigten til at måtte forsamles op til 100 mennesker fra starten af juli, så håber medlemmerne af styregruppen, at pladsen snart kan indvies på festlig vis.

Børnene er vilde med deres nye legeplads, som allerede er delvist taget i brug – og under skærpet opsyn, indtil kommunen siger ‘go’. Foto: Gitte Hagsholm

Kommentarer