Lindum

Naturbørnehaven Høndruphus fejrede 29 års fødselsdag

Torsdag 1. september kunne Naturbørnehaven Høndruphus fejre 29 års fødselsdag. Fremsendt foto

Naturbørnehaven Høndruphus kunne torsdag 1. september fejre 29 års fødselsdag. I samme anledning var der denne torsdag lagt op til en noget anderledes dag med overraskelser for børnehavens børn. 

Om morgenen kunne børnene nemlig møde ind til flere små, hyggelige overraskelser. Dannebrogsflag i papir, som børnene selv havde lavet tidligere på ugen, var hængt op i træerne. Der var også fødselsdagsflag at finde i gårdspladsens bede. Foran børnehavens shelter svævede heliumballoner i alle regnbuens farver, fasttømret med snor rundt om bålpladsen. Børnenes små borde- og bænkesæt havde fået flotte duge på. 

Og midt på gårdspladsen stod der, leveret med mobil kran samme morgen, to sæt dugfriske nye langborde og bænke i træ. Selvom disse sæt ikke kom i anledning af fødselsdagen, så var det alligevel som havde børnehaven fået en ekstra morgengave på sengen.

Fik besøg af lokale dagplejere

Fødselsdagsgæsterne kom i flere hold i løbet af dagen. De første gæster – fire lokale dagplejere, sammen med hver deres lille gruppe af dagplejebørn – kom op ad formiddagen.

Børnehavebørnene nød at have besøg af dagplejebørnene. Fremsendt foto

Dagplejebørnene var, som sædvanlig, et hit for børnehavens børn, der for en stund nyder at være “de store”. 

Så blev det tid til at få de mindre børn til at grine og vise dem rundt. Og som sædvanlig blev samværet fyldt med leg. Flere af disse dagplejere gæster jævnligt børnehaven – noget, som både de store og de små børn er glade for.

Jubilæumsdag

Selvom børnehavens fødselsdag var dagens fokus, så var der alligevel også en anden ting, som flere bed mærke i.

Kamilla Degn Friis, naturbørnehavens leder, kunne nemlig samme dag skrive hele ‘10 år hos Høndruphus’ på sit CV. En bedrift, som hun fik flere lykønskninger for senere på dagen fra gæstende forældre til børnehavens børn.

– Nårh, det er da ikke noget særligt. Jeg er klar til at tage 10 år mere, fastslog hun.  

Og selvom man sjældent kan spå om, hvad fremtiden bringer, så stemte flere forældre i med løftet om, at de da nok skulle levere flere børn.

Det er ikke bare Kamilla, som er glad for sit arbejde i naturbørnehaven. Flere af de øvrige medarbejdere har efterhånden også karakter af at være fast inventar i børnehaven, med henholdsvis 7, 9 og 15 år på stedet. 

Op ad eftermiddagen åbnede børnehaven op for øvrige gæster udefra. Mange forældre kom tidligt og nød et stykke kage til en kop kaffe med de andre voksne. Børnene kom skiftevis forbi og fik lidt lækkert at spise. Mange af dem var hurtigt ude og lege igen.

Naturbørnehaven fik bålgrill i fødselsdagsgave fra støtteforeningen. Fremsendt foto

Gave fra støtteforeningen

Undervejs blev der kaldt til samling for børnene. Naturbørnehavens støtteforening havde nemlig givet børnehaven en stor, indpakket gave, som skulle pakkes op. Børnene satte sig spændt ned i en rundkreds omkring Kamilla, mens hun fjernede papiret, og afslørede indholdet: en bålgrill til bålpladsen foran shelteren. Ved bålet laver pædagogerne i forvejen tit mad til alle børnene – blandt andet på børnehavens ugentlige maddage. Fremover bliver den udendørs madlavning nemmere med bålgrillen.

Det var ikke kun forældrene, der gæstede børnehaven om eftermiddagen. Også hele familier, der tidligere har haft deres børn i børnehaven, samt øvrige af børnehavens venner fra lokalområdet, besøgte festlighederne. Unge som gamle kom forbi, og tog del i fejringen.

Lukningstruet

Naturbørnehaven Høndruphus er en vellidt lille perle i udkanten af Lindum skov, hvis pædagogiske principper igennem mange år har tiltrukket fagfolk fra hele verden. 

Børnehaven er imidlertid lukningstruet jf. forslag om ny dagtilbudsstruktur i Viborg kommune. Noget som har mødt stor kritik i børnehavens lokalsamfund, der betoner stedets unikke rammer og pædagogik. Her har en lokal underskriftsindsamling mod lukningen af Naturbørnehaven Høndruphus indtil videre samlet 750 underskrifter.

Kamilla Degn Friis er da også klar til at kæmpe videre for naturbørnehaven, uagtet de dystre udsigter.

– Det lader vi os dog ikke trykke af. Vi forventer at være her mange år endnu, og vi glæder os til at fejre 30 års jubilæum næste år, fastslår hun.

Kommentarer