Lindum

Lindum-børn plantede håb

Se billedserie Kathrine Andersen 9 år havde fået æren af at plante det første æbletræ- Foto: Sus Harbo

I Lindum har man også fejret reformationen. Det skete ved et arrangement i kirken 17. september.

Søndag 17. september var børn og voksne samlet til gudstjeneste i Lindum Kirke, hvor 500 året for Luthers 95 teser blev fejret samtidig med høstgudstjeneste.

Efter høstgudstjenesten samledes børn og voksne ude på på plænen, hvor man symbolsk skulle plante æbletræer.

– Vi har valgt at plante 3 træer. 3 er et helligt tal – Treenigheden. 3 skaber fællesskab; 3 skaber samhørighed og beskyttelse. Så vi planter også træerne omkring den smukke 3-kantede bænk, som også indvies i dag, sagde menighedsrådsformand, Mette Glob i sin tale.

– Her i Lindum har vi valgt at vores bidrag skal gå til Myanmar. Myanmar er meget påvirket af klimaforandringerne. Nogle steder i landet er der ekstrem tørke og andre dele er ramt af uforudsigelig og voldsom regne som skyller træer, bjergskråninger og veje væk. Mange familier i Myanmar lever af at sælge æbler, og for at sikre dem deres levebrød er de afhængige af at der plantes nye æbletræer. I Myanmar er det Baptist kirken, der er tovholder på projektet og træerne plantes og passes af lokale, berettede menighedrådsformanden.

Så skulle der plantes æbletræer, og det var Kathrine Andersen 9 år, som havde fået æren af at svinge skovlen.

Arrangementet sluttede af med at nyde lækre sandwiches, æblemost og æblecider i det dejle solskinsvejr.

– Det glæder os, at I har været med til at plante Håb og plante æbletræer og skabe et nyt dejligt værested på Lindum Kirkegård. Det har været en dejlig eftermiddag, sluttede Mette Glob.

Plant et Håb er lavet i samarbejde mellem Folkekirkens Nødhjælp, Grøn kirke og Danmission. Projektet er opstået i forbindelse med Reformationsåret.

Kommentarer