Rødding

Grundlovsfest i perfekte omgivelser

Se billedserie Tidligere sognepræst i Ørum, Vejrum og Viskum sogne, Ulla Horsholt, holdt en "stærk og positiv grundlovstale". Foto: Niels-Peter Lund Jacobsen

Grundlovsfesten i Rødding blev ikke det tilløbsstykke, den plejer at være, men de omkring 50 gæster, der deltog, havde til gengæld helt perfekte rammer.

Solen skinnede, og der var en dejlig luftning, så vejret kunne ikke være bedre. Bøgetræerne i præstegårdshaven stod lysegrønne. Asken var lige sprunget ud, og kastanjen stod med sine hvide lys. Fuglene sang i vilden sky, så omgivelserne kunne ikke have været mere perfekte.

Sådan beskriver sognepræst Niels-Peter Lund Jacobsen lørdagens Grundlovsfest, som i år havde væsentlig færre deltagere end sædvanlig.

Grundlovsfesten har normalt omkring 150 deltagere ved gudstjeneste i kirken og til efterfølgende fest i teltet i præstegårdshaven, men på grund af coronasituationen var der ingen gudstjeneste i år.

Fællesang og fællesskab

Omkring 50 gæster havde fundet vej til arrangementet i præstegårdshaven i Rødding, hvor også der blev sunget om kap med fuglene.

Poul Engholm fra Kirkesangerlauget stod for at lede fællessangen. Han havde på forhånd udvalgt nogle gode, danske sange fra højskolesangbogen, men de deltagendes store sanglyst tog snart over, så det ene sangønske fulgte efter det andet. Sangen blev akkompagneret af organist Søren Lind på klaver.

Efter en lille time blev de medbragte kaffekurve fundet frem. I år måtte gæsterne nemlig også undvære den fælles servering af lagkager, kringle og kaffe, som under normale omstændigheder også er en fast tradition ved Grundlovsfesten. Men alle havde sørget for at medbringe . Så ingen led nød, og der blev snakket lystigt mellem kage og kaffetår.

Stærk og positiv tale

Ulla Horsholt, tidligere præst i Ørum, Vejrum og Viskum sogne, var inviteret til at holde årets grundlovstale.

– Ulla var også hyret til sidste års grundlovsfest, som desværre blev aflyst, men hun var heldigvis klar til at stille op i år igen. Ulla leverede en stærk og positiv grundlovstale , som gik lige i hjertet på mange. Det vidnede det store bifald om, fortæller Niels-Peter Lund Jacobsen.

Efter talen gav organist Søren Lind et par musiknumre på klaret, og dagen sluttede med endnu en runde af sange fra højskolesangbogen.

– Selvom folk møder frem med en vis forsigtighed, så er det dog herligt, at vi igen kan samles oven på en lang vinters hi, lyder slutreplikken fra Niels-Peter Lund Jacobsen.

Lørdagens Grundlovsfest i præstegårdshaven i Rødding blev afviklet i de smukkeste rammer. Foto: Niels-Peter Lund Jacobsen

Kommentarer