Samfund

Vigtig milepæl for Bjerringbro – To millioner nye muligheder for vandleg

Donationen fra Grundfos Fonden gør det muligt at virkeliggøre visionen om, at gøre det nemmere at "bruge" Gudenåen i Bjerringbro. Illustration: Labland

Der er fuld gang i udviklingen af Åpromenaden i Bjerringbro, og en donation på to millioner kroner fra Poul Due Jensens Fond / Grundfos Fonden, gør det nu muligt at gennemføre en helt central del af projektet.

Bjerringbro skal også fremover være et attraktivt sted at bo og arbejde, og det handler blandt andet om, at udnytte byens helt unikke placering langs Gudenåen.

Derfor bliver der over en årrække investeret 14,5 millioner kroner i Åpromenaden, og det er kun muligt, fordi en række private fonde støtter projektet.

Det gælder blandt andet Grundfos Fonden, som netop har bevilget to millioner kroner til at gennemføre en helt central del af projektet, nemlig bedre adgang til vandet.

– Donationen fra Grundfos Fonden skal blandt andet bruges til at etablere badebroer i åen, så man kan få fornemmelsen af strømmen i åen, når man bader, men på en sikker måde. Ved at etablere et decideret badeområde, kan vi samtidig adskille vandleg og vandsport, så der bliver bedre plads til alle. Derfor er vi meget taknemmelige for den flotte donation fra Grundfos Fonden, siger formand for Teknisk Udvalg i Viborg Kommune, Torsten Nielsen.

Donationen muliggør også etablering af forskellige legeredskaber som relaterer sig til vand, blandt andet rutsjerør og balancegang ved badebroerne, ligesom planen er at lave en vandlegeplads for mindre børn, så de på den kan lære om vandets kræfter.

Vigtigt for byen

Også direktør i Grundfos Fonden, Kim Nøhr Skibsted, glæder sig til at se de planer blive til virkelighed.

– Grundfos’ hjem er Bjerringbro, og virksomheden er baseret på arbejdet med vand. Hver eneste dag er Grundfos med til at sikre, at vi både får flere vandressourcer, men også at vi sparer på både vandet og energien i hele verden. Derfor er det helt naturligt for fonden at støtte projektet i Bjerringbro. Både fordi det er med til at gøre byen til et endnu bedre sted at bo, og fordi vores børn kan lære om den fantastiske og afgørende ressource, som vand er, på en sjov måde, siger Kim Nøhr Skibsted.

Udover de projekter, som donationen fra Grundfos Fonden muliggør, arbejdes der pt. med at etablere toilet-og omklædning bygning samt sauna, mens et madpakkehus og nye grønne omveje allerede er færdige og bliver brugt flittigt af borgerne i Bjerringbro.

Udover Grundfos Fonden er etableringen af Åpromenaden støttet af Bjerringbro Elværksfond, A. P. Møller Fonden, Nordea Fonden samt Trafik,-Bygge,- og Boligstyrelsen.

 

Kommentarer