Viborg By

Viborgs erhvervsliv hyldet ved storstilet awardshow

Se billedserie Erhvervsdirektør ved Business Viborg, Henrik Hansen, bød velkommen til Award showet, som er tilbage efter et års coronapause. Foto: Jan Szwed. Se flere billeder i galleriet

Der var glimmer, glamour og priser i Tinghallen, da Business Viborgs årlige awardshow torsdag blev genoptaget efter en corona-pause i 2020.

Lidt over 400 af Viborgs erhvervsfolk var torsdag aften samlet i Tinghallen til den første udgave af det årlige awardshow i to år. Sidste år kom corona-pandemien i vejen for uddelingen, så det var en storsmilende erhvervsdirektør Henrik Hansen, der halvvejs gennem prisshowet gjorde status.

– Det er skønt at kunne samles på denne her måde. Det har været en lang periode, hvor vi ikke har kunnet fortælle de gode historier. Man har kunnet gøre det på nettet, men det er noget andet, at vi kan gøre det fysisk på en scene og i en stor forsamling.

Hvad betyder det at kunne mødes sådan i her i dette forum?

– Det trænger ind på en anden måde. Man kan se en masse på de sociale medier, men man bladrer måske også lidt hurtigt forbi det, uden at give det ret meget opmærksomhed. Hvis man læser det i avisen og ser det på scenen, så bundfælder det på en anden måde.

– Det vigtige her er også at give kendskab til hinanden blandt virksomhederne. Det er især underskoven af nye virksomheder, der kan få lov til at komme frem i lyset, og det er vigtigt i forhold til det samlede erhvervsliv i området, fortalte Henrik Hansen.

Han – og de 400 tilhørere – kunne se følgende seks løbe med priserne.

 

Iværksætterprisen

Aftenens første pris, Iværksætterprisen, gik til Ladybug Yarn, der er startet af Dorrit Nørgaard fra Almind. Hun producerer håndfarvet garn i alverdens farver, som hun sælger på sin webshop og præsenterer for sine flere end 18.500 følgere på Instagram.

Dorrit Nørgaard med virksomheden Ladybug Yarn, Almind, vandt Iværksætter prisen. Foto: Jan Szwed

Årets Viborg-talent

Prisen Årets Viborg-talent blev tildelt online-forfatter Mette Peleikis. Hun har skrevet historier for flere internationale spiludviklere, og senest er hun blevet hyret til et amerikansk-kinesisk samarbejde, Mattel163, hvor hun skal være med til at udvikle historien til et nyt stort mobilspil.

Online-forfatter, Mette Peleikis, vandt prisen Årets Talent. Foto: Jan Szwed

Verdensmålsprisen

Verdensmålene skal selvfølgelig også forfølges i Viborg, og det gør Ravendo Randersbøren med sine langtidsholdbare produkter og virksomhedens fokus på miljørigtig bæredygtig produktion  og sociale ansvarlighed. Derfor modtog søskendeparret Tobias G. Nielsen og Signe Giandrup Verdensmålsprisen, der blev uddelt af Rikke Agerholm Therkildsen og Carsten Stenrøgel, der er henholdsvis projektchef og formand i FN17 Business.

Søskendeparret Tobias G. Nielsen og Signe Giandrup modtog Verdensmålsprisen på vegne af firmaet Ravendo Randersbøren. Foto: Jan Szwed

Made in Viborg-prisen

Prisens navn siger det hele – prisvinderen skal have sit udspring i Viborg. Det må årets prisvinder Viborg FF siges at have. Klubben har eksisteret i 125 år, og lige nu fejrer de grønklædte spillere ovenikøbet deres sejre i landets bedste fodboldrække. Dermed rækker brandet langt ud over det lokale niveau.

Made in Viborg-prisen gik til Viborg FF. Foto: Jan Szwed

Årets erhvervsleder

Torben Christensen fra Tefcold løb med titlen som Årets erhvervsleder. Han kunne dog ikke selv modtage prisen, da han var på jagt i Kroatien. I hans sted modtog direktør Jesper Kirkeby Hansen prisen, der går til en leder, som både går op i sin virksomhed og har et stort Viborg-hjerte.

Torben Christensen fra Tefcold løb med titlen som Årets Erhvervsleder. Han kunne ikke selv være til stede, så prisen blev modtaget af direktør Jesper Kirkeby Hansen. Foto: Jan Szwed

Årsprisen

Erik Arkitekter løb med Business Viborgs årspris. Dermed gik aftenens hovedpris til et Viborg-baseret arkitektfirma, der i løbet af en forholdsvis kort årrække er blevet landsdækkende og er vokset utrolig meget.

Lederen af tegnestuen i Viborg, Jesper Laursen, benyttede muligheden for at takke de omkring 170 medarbejdere i firmaet for deres indsats, da han holdt takketale.

Business Viborgs årspris gik til Erik Arkitekter. Til venstre, Jesper Laursen. Foto: Jan Szwed

Kommentarer