Viborg By

Ung dirigent har mange planer

Korleder i Vocalia, Jens Ginge Skov

Koret Vocalia, der hører til i Viborg, fik for nylig ny dirigent, den kun 18-årige Jens Ginge Skov, og han har mange planer for korets koncerter i 2018.

– Da jeg i slutningen af 2017 hørte, at Vocalia stod og manglede en dirigent som afløser for Katrine Justesen, der har orlov i hele 2018, så jeg det som en sjov udfordring og en god mulighed for at prøve nogle ting af i forbindelse med koncerter, siger Jens Ginge Skov, der trods sin unge alder har stor erfaring som både dirigent og korsanger. Ud over at være dirigent for Vocalia er han nemlig også dirigent for voksenkoret Hinnerupkoret samt det århusianske mandskor Clemens Knejterne.

– Jeg synes, Vocalia er et spændende kor med dygtige og sangglade kvinder, der synger i flere stemmer. De synger naturligvis både a cappella og med klaverakkompagnement og har et stort repertoire i forskellige stilarter.

Lys og mørke koncert

Jens’ planer går ud på at tilbyde temakoncerter med temaet ‘Lys og mørke’. Som temaet antyder, kommer repertoiret til at bestå af sange om mørke eller lys. Der vil både være kirkelige sange, sange fra den danske sangskat, udenlandske sange, og noget lidt mere ‘poppet’ bliver der også plads til.

Selve koncerten kommer til at bestå af to dele – en mørke afdeling og en lys afdeling, og Jens forestiller sig, at koncerterne skal finde sted i marts måned, hvor vi finder jævndøgn, som jo om noget er et udtryk for lysets tilbagevenden efter den mørke vinter.

For at gøre koncerten noget helt specielt vil koret stå i forskellige opstillinger og inddrage hele rummet for at komme tættere på publikum, og for at understrege kontrasten mellem lys og mørke endnu mere, synges nogle af sangene i mørke med levende lys.

– Jeg er sikker på, at det vil blive en smuk og stemningsfuld oplevelse med en klar rød tråd for både publikum og for os selv, siger Jens, og jeg glæder mig til at komme rigtig i gang med at øve med koret.

Jens Ginge Skov

Korleder i Vocalia, Jens Ginge Skov er 18 år og går i 3.g på Favrskov Gymnasium i Hadsten.

Som korsanger har Jens sunget i flere fremtrædende kor, har turneret i både Danmark og Europa, og med flere musikalske udlandsrejser i sigte. Desuden er han fast tilknyttet Skt. Lukas Kirke i Aarhus.

På grund af sin unge alder har Jens endnu ingen papirer på sine dirigentfærdigheder, men han har modtaget undervisning af flere prominente og anerkendte dirigenter og undervisere, heriblandt domkantor ved Århus Domkirke, Carsten Seyer-Hansen og chefdirigent for Danmarks Radios Pigekor, Phillip Faber. Desuden dygtiggør han sig i en dirigent-klasse under Sangkraft Århus.

Kommentarer