Rødkærsbro

Ulrik Wilbek skruer lidt ned for blusset i en periode

Borgmester Ulrik Wilbek, Viborg Kommune. Foto: Jesper Maagaard

På grund af problemer med hørelsen meddeler Viborg Kommunes borgmester, Ulrik Wilbek, at han i den kommende periode vil deltage i færre større møder og arrangementer.  

At deltage i og holde taler ved større arrangementer er vigtige opgaver for en borgmester. Men for borgmester i Viborg Kommune, Ulrik Wilbek, er netop det blevet en udfordring.

Det skyldes, at han i de seneste måneder har kæmpet med sygdommen Sudden Deafness, der – udover at gøre det sværere for borgmesteren at høre – også betyder, at han bliver hurtigere træt og har mindre overskud.

– Sygdommen Sudden Deafness har voldt mig problemer i et stykke tid, og det påvirker desværre også mit arbejde på nogle områder. Derfor har jeg valgt at melde ærligt ud, at jeg i den kommende tid vil takke nej til en række større arrangementer, hvor der er mange mennesker til stede, da det netop er i de situationer, at min hørelse er udfordret, siger Ulrik Wilbek. 

Åbenhed er vigtigt

I første omgang gælder Ulrik Wilbeks melding frem til den 5. december, hvor han skal til yderligere undersøgelser på Regionshospitalet Viborg.

– Desværre har lægerne ikke været i stand til at finde en kur. Derfor håber jeg, at yderligere undersøgelser betyder, at lægerne kan finde en løsning, som gør mine gener markant mindre. Det tror jeg selvfølgelig på, at de kan. Men fordi høreproblemerne påvirker min evne til at varetage nogle af mine forpligtelser som borgmester, synes jeg, at borgerne i Viborg Kommune skal kende til mine udfordringer, siger Ulrik Wilbek.

Han understreger samtidig, at han ikke har planer om en sygemelding:

– Jeg kan stadig varetage rollen som borgmester i Viborg Kommune, og derfor har jeg heller ingen planer om en sygemelding, siger Ulrik Wilbek.

Kommentarer