Kultur

TV MIDTVEST får ny bestyrelsesformand og tre nye bestyrelsesmedlemmer

TV Midtvests nye bestyrelse. Fra venstre: Malte Houe, Birgitte Holgaard Langer, Gitte Hornshøj, Trine Jepsen, ny formand, Lene Falk, Claus Toksvig Kjær, ny næstformand, Allan Ødegaard, medarbejderrepræsentant. Foto: Lars Møller

Mandag var der repræsentantskabsmøde på TV MIDTVEST med valg til bestyrelsen. Her blev der valgt tre nye medlemmer ind i bestyrelsen, som også konstituerede sig samme aften med ny bestyrelsesformand.

Den kommende bestyrelse på TV MIDTVEST er på plads, og fra 1. januar 2023 bliver det Trine Jepsen, der overtager posten som formand for TV MIDTVESTs bestyrelse.

Hun afløser Leif Amby, der stopper, da han har siddet sin valgperiode ud. Leif har været medlem af TV MIDTVESTS bestyrelse siden 1.1.2015, først som menigt medlem og fra 2017 som formand.

Trine Jepsen er i dag ejer og direktør i Trine Jepsen A/S, hvor hun arbejder med kulturoplevelser, udstillinger og events. Hun har tidligere været direktør i Schackenborg Fonden og direktør for Fonden Nørre Vosborg, været næstformand i Den Jyske Kunstfond udpeget af kulturministeriet, ligesom hun har været udpeget af erhvervsministeriet som medlem af Kommissorium Vækstteam for Kreative Erhverv.

Bestyrelsesarbejdet på TV MIDTVEST er ikke nyt for Trine Jepsen, der har været menigt medlem de seneste to år.

”Jeg glæder mig over valget og tilliden, og jeg ser frem til som formand at videreføre det stærke arbejde og fundament, som TV MIDTVEST står på i dag. Og stadig med dybe rødder i det regionale og i de folkelige historier, som binder landsdelen sammen”, siger Trine Jepsen.  

Helt konkret vil den kommende formand have fokus på at fremtidssikre den regionale public service i en ny medietid, hvor danskerne i stor hast flytter sig fra traditionelt tv til streaming.

”Sammen med den øvrige bestyrelse og stationens direktør vil jeg bidrage til at sikre, at TV MIDTVEST også i fremtiden er lige så relevant for midt- og vestjyderne, som TV MIDTVEST har været på tv i mere end 30 år. Den stærke markedsposition skal vi sikre, at vi også har på alle de nye platforme, vi udkommer på, og hvor midt- og vestjyderne henter deres medieforbrug fra. Her er især streaming og TVMV PLAY det helt store fokusområde.”

Der blev også valgt ny næstformand. Det blev Claus Toksvig Kjær fra Viborg. Claus er direktør for animationsvirksomheden Nørlum Entertainment i Viborg, hvor han bl.a. i 2015 var Oscar-nomineret for bedste animerede film for deres arbejde med filmen “Song of the Sea”. Claus Toksvig Kjær er i forvejen medlem af TV MIDTVESTs bestyrelse og besidder mange års kendskab og erfaring med tv og filmbranchen lige fra BBC til Disney og Netflix.

Tre nye ansigter i bestyrelsen

På mandagens repræsentantskabsmøde blev der også valgt tre helt nye medlemmer ind. Og der var kamp om pladserne med ni kandidater til bestyrelsesvalget.  

De nye medlemmer er:

Malte Houe, som er morsingbo, indehaver og direktør i Houe Film, som han stiftede i en alder af 16 år. Malte er derudover skuespiller, instruktør, journalist og formand i ungdomsorganisationen Ung Kult, projektleder af ungeområdet på Kulturmødet Mors og har en plads i bestyrelsen hos Limfjordsteatret. Malte er for en måned siden også valgt som formand for TV MIDTVESTs repræsentantskab. 

Birgitte Holgaard Langer, som er er bosiddende i Herning, hvor hun er udviklingsdirektør i virksomheden SPOOR, som arbejder med bæredygtighed og gennemsigtighed i mode og livsstilsbranchen. Birgitte har tidligere været vicedirektør for KABOOKI – LEGO børnetøj, retail manager i Bestseller koncernen og direktionsassistent i MCH. 

Gitte Hornshøj, der bor i Herning, hvorfra hun turnerer landet rundt med kurser, workshops og foredrag. Gitte er forfatter og foredragsholder og har været selvstændig siden 1978. Gitte har mange års erfaring fra forskellige bestyrelsesposter herunder FOF i Herning, eksternt råd for Code of Care, stifter af Erhvervskvinder i Herning, ligesom hun har været mentor for unge.

De to øvrige bestyrelsesmedlemmer der stopper i TV MIDTVEST bestyrelse er Søren Christensen, Skjern, og Jens Christian Jensen, Haderup.

Samlet oversigt over TV MIDVESTs nye bestyrelse (fra venstre):

Kommentarer