Hammershøj

Ægte ‘Håndværkertilbud’ fra Tjele Efterskole

Tjele Efterskole har oprettet en håndværkslinie for 10. klasse-elever. Foto: TV2 MidtVest.

På TV2 torsdag aften kunne man se programmet “Danmark mod Østeuropa”, hvor man sammenligner et hold danske håndværkere overfor et hold polske håndværkere. Programmet har skabt fornyet debat om danske håndværkeres fremtid i en global verden. På Tjele Efterskole i Hammershøj oprettede man allerede sidste år en håndværkslinie for at skærpe unges interesse forhåndværksfag.

Se TV indslag nederst i artikel.

Første del i programserien ‘Danmark mod Østeuropa’ blev vist torsdag aften, hvor TV-kanalen satte et dansk og et polsk hold håndværkere til at udføre præcis samme stykke arbejde under de samme vilkår – hvorefter man sammenlignede resultatet. Den faglige karakter lød på 00 til det danske hold, mens det polske hold scorede karakteren 7.

Flere, herunder Niels Strange, chefkonsulent hos Dansk Byggeri, kritiserede efterfølgende programmet for ikke at tegne et retvisende billede af danske håndværkere.

De senere år har der været stigende debat om, at håndværksfagene har været nedprioriteret, og det har man på Tjele Efterskole i Hammershøj gjort et aktivt valg for at ændre på. Det fortæller TV MidtVest i et indslag torsdag.

På efterskolen oprettede man sidste år en håndværkslinie, hvor bøgerne er byttet ud med sav, hammer og boremaskine. Tre dage om ugen går seksten 10. klasse-elever til håndværk.

– Vi har jo tidligere ikke haft den store fokus på det inden for vores verden, hverken i efterskolen eller i folkeskolen. Men vi er begyndt at fokusere mere på det, fordi vi har brug for at uddanne unge i en håndværksmæssig retning, siger Kim Daugbjerg Hansen, som er forstander på Tjele Efterskole.

Se indslaget fra TV MidtVest her:

Kommentarer