Hammershøj

Taulborg vil bygge lejligheder i den tidligere brugs i Hammershøj

Den gamle brugsbygning i Hammershøj skal laves om til lejligheder. Foto: Jan Hagsholm

Nu kan Hammershøj se frem til endnu flere nye lejeboliger i byen. Igen er det en lokal erhvervsmand, der står bag et projekt, som denne gang drejer sig om syv nye lejligheder, der skal opføres i den tomme brugsbygning på hjørnet af Randersvej og Jernbanegade.

Den 7. december sidste holdt Daglibrugsen i Hammershøj indvielse af en ny og flot butik på den grund, som tidligere husede Betonstøberiet.

Siden har den gamle brugsbygning på hjørnet af Randersvej og Jernbanegade stået tom med brunt papir klistret på vinduespartierne, og der har været diskuteret og spekuleret meget i lokalsamfundet om, hvad bygningen skulle bruges til.

Lokal køber

Det behøver man ikke længere, for en lokal erhvervsmand har nemlig købt ejendommen, som nu skal omdannes til lejligheder.

Det er indehaver af og direktør for Taulborg Byg, Karsten Jensen, som står bag projektet. Firmaet har adresse i Øster Bjerregrav, men direktøren selv er bosiddende i Hammershøj, og han så nogle muligheder med bygningen, der ligger helt centralt i byen.

– Jeg havde givet det nogle overvejelser, inden Daglibrugsen flyttede ud, så allerede i midten af december sidste år fik vi lavet en aftale med brugsens bestyrelse, og midt januar var salget på plads, fortæller Karsten Jensen.

Flere etaper

Byggeriet bliver dog tidligst sat i gang til december i år, fortæller han.

– Det er tanken, at vi vil påbegynde byggeprojektet, når vi får lidt stilstand i vores øvrige opgaver i firmaet. Og det sker typisk fra slut november og hen over vintermånederne, hvor mine medarbejdere så kan tage fat i byggeriet i Hammershøj, siger Karsten Jensen.

Man vil starte med at få basisopgaver som eksempelvis kloakering på plads for hele projektet, men ellers er planen at påbegynde byggeriet af de første to lejligheder, der ligger i den sydlige ende. Og de lejligheder, forventer Karsten Jensen, kan stå klar i løbet at foråret 2021.

– Fordi vi har det som et projekt sideløbende med vores faste forretning, forventer vi, at byggeriet nok vil foregå over de næste tre år, hvor vi får et par lejligheder ad gangen gjort indflytningsklare, siger Karsten Jensen, som forventer, at hele komplekset er færdiggjort i 2024.

Forstyrrelser undervejs

Den lange byggeperiode betyder også, at Taulborg Byg kommer til at forstyrre overboer og naboer med både støj og byggerod flere gange, og her håber Karsten Jensen på forståelse fra beboerne.

– Vi er klar over, at vi kommer til at forstyrre med byggeriet over en længere periode end normalt, men det, håber vi, beboerne kan leve med, når de samtidig kan se frem til et pænt område med gode boliger og hyggelige udeområder i stedet for en kedelig bygning og en stor parkeringsplads, siger han.

Masser af lys

Ser man på bygningen kan man som udenforstående undre sig over, hvordan den store bygning kan indrettes til lejligheder med lys til alle. Men det er tænkt ind i planerne.

– Vi laver gulv til loft vinduer i begge ender af alle lejlighederne, så der bliver et godt lysindfald også i de tre, der placeres gennemgående i bygningen, fortæller Karsten Jensen.

I alt er der planlagt syv lejligheder på 80 til 136 kvadratmeter, og så er bliver der et fælles cykelrum og opbevaringsrum til samtlige lejligheder.

Uden for bliver der lavet små individuelle haver til de enkelte lejligheder.

Tidlig skitse over ombygningen af den gamle brugsbygning i Hammershøj. Her er kun tegnet seks lejligheder på, men den store til venstre bliver i stedet til to mindre for at holde en fornuftig udlejningspris. Passagen øst for bygningen (øverst på tegningen) bliver gravet ud langs hele bygningen for at skabe mere lysindfald. Skitse: Taulborg Byg

Kommentarer