Samfund

Tag cyklen med i bussen

Foto: Midttrafik.

Siden 1. januar 2022 har det været muligt at medbringe sin cykel i bybusser uden for myldretiden. Midttrafik ønsker hermed at gøre det lettere at kombinere cykel og bus på rejsen fra A til B. Til gavn for sundhed, klima og miljø.

Cykel og bus er et godt match, når der er langt til stoppestedet i begge ender, eller hvis cykelafstanden til den ønskede destination er for stor. Dertil kommer, at det danske vejr er lunefuldt. Er man kommet afsted på cykel i sne, hagl, regn og ikke mindst modvind, vil mange sikkert kigge længselsfuldt efter et varmt sæde i bussen.

Siden 1. januar 2022 har cykler været velkomne i bybusserne i Silkeborg, Ikast, Herning, Holstebro, Struer, Skive, Viborg, Skanderborg, Odder, Horsens, Randers og Grenaa uden for myldretiden. Kunderne kan fortsat medbringe cykel i de blå regionalbusser, medmindre det er en lavgulvsbus.

Det giver mulighed for at cykle til stoppestedet, hoppe på bussen, stå af ved et stoppested og cykle det sidste stykke vej. En kombination der giver point i både det grønne og det helbredsmæssige regnskab.

Tag cyklen med i en bybus

Fra 1. januar kan du tage din cykel med i bybusserne – undtagen i Aarhus – uden for myldretiden (7.00-8.30 og 15.00-17.00).

Du skal købe en cykelbillet i Midttrafik app, i Midttrafik webshop, hos chaufføren eller du kan bruge dit rejsekort og tjekke en cykel ind hos chaufføren.

Cyklen placeres på eget ansvar i flexarealet i midten af bussen, hvor der er stropper til fastspænding. Der er plads til maks. to cykler i hver bus. Ind- og udstigning må ikke generes. Pladsen bliver delt med barnevogne, kørestole mv. efter først-til-mølle-princippet. Er pladsen optaget, bliver du nødt til at vente på næste bus. Vent med at købe billet til du kan se, at der er plads. 

Tag cyklen med i en regionalbus

Du kan tage din cykel med i en regionalbus, hvis den har et bagagerum. Mange regionalbusser har lav indstigning og her kan du ikke medbringe en cykel. Du kan se her, hvilke busser der kører med lav indstigning:

https://www.midttrafik.dk/kundeservice/rejseregler/rejsegods-cykler-lobehjul-m-m/

Du skal købe en cykelbillet i Midttrafik app, i Midttrafik webshop, hos chaufføren eller du kan bruge dit rejsekort og tjekke en cykel ind hos chaufføren.

Cyklerne skal placeres i bussens bagagerum. Du skal forvente, at du selv skal placere cyklen i bagagerummet.

Læs mere om cykelmedtagning på midttrafik.dk/tag-cyklen-med

Kommentarer