Samfund

Stor interesse for nye uddannelser i Viborg – invitation til åbent hus

Foto: AU Viborg

Mere end 350 deltagere har på forhånd tilmeldt sig dagen, hvor Aarhus Universitet holder åbent hus på AU Viborg og de tre nye uddannelser i Dyrevidenskab, Plante- og fødevarevidenskab og Veterinærmedicin i Foulum. Det sker lørdag den 2. marts fra klokken 10 til 15.30.

Der bliver rig mulighed for at blive klogere på både de tre nye uddannelser, det kommende studiemiljø og Viborg som studieby, når Aarhus Universitet inviterer til åbent hus på AU Viborg lørdag den 2. marts.

Mere end 350 har allerede tilmeldt sig dagen, og det glæder Charlotte Lauridsen, der er institutleder på Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab på AU Viborg.

– Vi glæder os til at møde vores kommende studerende og til at fortælle dem om det unikke studiemiljø, vi er ved at skabe på AU Viborg. I de sidste par år har vi arbejdet på højtryk for at udvikle den nye dyrlægeuddannelse og de to nye uddannelser i Dyrevidenskab og Plante- og fødevarevidenskab, og så er det jo skønt at opleve, at interessen for at blive klogere på vores nye tilbud er så stor, siger hun.

Den nye dyrlægeuddannelse på AU Viborg er resultatet af den udflytningsreform, som Folketinget vedtog i 2021.

I år udbydes de første 30 pladser på den nye bachelor i Veterinærmedicin, ligesom der udbydes 30 pladser på hver af de nye uddannelser i Dyrevidenskab og Plante- og fødevarevidenskab.

Aarhus Universitet regner med, at AU Viborg på sigt bliver en campus med op mod 800-900 studerende, hvoraf mange forventes at bosætte sig i Viborg.

Og borgmester i Viborg Kommune, Ulrik Wilbek, glæder sig til at byde de nye studerende velkomne:

– Jeg er glad for den store interesse, der er for de nye uddannelser på AU Viborg. Gode uddannelsesmuligheder og et godt studiemiljø er vigtige fokusområder for Viborg Kommune. Derfor vil vi også lægge alle kræfter i at byde de nye studerende velkommen til Viborg, og i forbindelse med arrangementet den 2. marts er Viborg Kommune derfor også med. Blandt andet for at fortælle om vores boliggaranti for studerende, Viborgs nye studenterhus og de mange andre initiativer, vi arbejder med for at gøre Viborg til en endnu bedre studieby, siger han.

Rundvisning hos køerne og planteworkshop

Flere gange i løbet af dagen vil der være mulighed for at komme med på rundvisning på Danmarks Kvægforskningscenter, hvor man kan komme tæt på de fistulerede køer, klimakamrene og aktuel forskning.

Man kan også tage på workshop og prøve kræfter med praktiske øvelser med fokus på planter, plantebaserede fødevarer, miljø og klima. Vær opmærksom på, at der er begrænset antal pladser til rundvisningen.

Der er rundvisning og workshop hver time fra klokken 10.15 til 15.00.  Se programmet for dagen her.

Derudover kan man besøge stande om de tre nye uddannelser, forskningen på AU Viborg og Viborg som studieby.

Praktisk information

Arrangementet finder sted lørdag den 2. marts klokken 10 til 15.30 hos AU Viborg, Blichers Allé 20, Foulum, 8830 Tjele. Find os her.

 

Kommentarer