Viborg By

Status på vaccination mod Covid-19 i Viborg Kommune

Vaccinationen mod Covid-19 er godt i gang i Viborg Kommune. Her kan du se seneste nyt.

Der bliver løbende inviteret nye målgrupper til vaccination. Senest har de 55-59-årige (målgruppe 10b) modtaget invitation, og i nærmeste fremtid vil personer på 50-54 år (målgruppe 10c) blive inviteret.

Booking af tid til vaccination

I Region Midtjyllands bookingsystem er det muligt at se vaccinationstider tre-fire uger frem i tiden. Man kan booke på tværs af kommunegrænser. Tider til vaccination kan bookes på hjemmesiden vacciner.dk

Venteliste til restvaccine

Alle borgere, der endnu ikke er vaccineret mod Covid-19, kan nu dagligt inden kl. 11 skrive sig op til en restvaccine fra vaccinestederne i Region Midtjylland. Læs mere om ventelisten på Region Midtjyllands hjemmeside.

Gode råd til dig, der er vaccineret

Sundhedsstyrelsen har samlet en række gode råd til de færdigvaccinerede borgere. Se anbefalingerne på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Mulighed for hjemmevaccination

Der bliver fortsat tilbudt hjemmevaccination til borgere, der ikke har mulighed for at komme til vaccinationscenteret. Er du i tvivl om, hvorvidt du er i målgruppen for hjemmevaccination, kan du kontakte Visitation Sundhed og Omsorg.

Hjemløse og udsatte borgere

Den 6. maj 2021 begyndte vaccination af hjemløse og udsatte borgere i Viborg Kommune. Vaccinationerne foregik på Forsorgshjemmet Vibohøj. Andet stik gives den 10. juni.

Vaccination af medarbejdere i målgruppe 4 – særligt kritiske områder

Det er besluttet, at der ikke vaccineres med vaccinen fra AstraZeneca. De medarbejdere, der allerede har fået første stik med AstraZeneca, modtager 12 uger efter et tilbud om andet stik med en af de andre godkendte vacciner. De første medarbejdere har fået nu fået andet stik. Medarbejdere i målgruppen vil løbende blive indkaldt til andet stik.

Sundhedsstyrelsen har udmeldt nye kriterier til medarbejdere i målgruppe 4, som endnu ikke har fået første stik. Viborg Kommune visiterer efter de nye, skærpede kriterier ved at indsende lister til Region Midtjylland. Hvis man er omfattet efter de skærpede kriterier for målgruppe 4, modtager man en invitation i sin e-Boks. Ganske få medarbejdere er omfattet efter de skærpede kriterier.

Læs mere om visitationen af målgruppe 4 på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Kommentarer