Hjarbæk

Spændende og alsidig ‘havekunst’ i Hjarbæk

Grafik fra plakat.

Snart vil haverne i Hjarbæk blomstre med kunst i alle afskygninger. ‘Alverdens Kunst’ er atter på plakaten, og på lørdag 22. juli er der fernisering på Stejlepladsen.

Fra på lørdag 22. juli og fjorten dage fem kan man opleve en spændende kunstudstilling i Hjarbæk.

Det er tredie år i træk at arrangementet ‘Alverdens kunst’ afvikles i den lille by, hvor haveejere stiller deres haver til rådighed for kunst og kunsthåndværk i alle afskygninger.

Fernisering næste lørdag

Udstillingen åbnes med en fernisering på Stejlepladsen i Hjarbæk lørdag 22. juli klokken 10.00, hvor Ib Langmach fra Knudby vil holde åbningstalen. Herefter vil der være adgang til udstillingen dagligt fra klokken 10-17.

I år deltager 26 kunstnere og  kunsthåndværkere samt 22 private haver. Der er tale om en meget alsidig kunstudstilling, hvor der udstilles så forskellige ting som keramik, raku, bronzeskulpturer, træskulpturer, ’havefliser’, malede sten, stenskulpturer, skrotkunst med mere.

– For haveentusiaster er denne udstilling også en unik mulighed for at få set, hvor alsidige haver, der findes i Hjarbæk. Mange af dem ligger ‘gemt’ bag bygninger og er ikke normalt tilgængelige for besøgende i byen, fortæller Arne Jensen, kasserer i Hjarbæk Borgerforening, som står bag arrangementet.

Nyt med fotoudstilling

Som noget nyt er der i år en fotoudstilling med deltagelse af fem fotokunstnere, som hermed får mulighed for at vise deres værker frem for offentligheden. Fotoudstillingen kan ses et nybygget bådhus på havnen i Hjarbæk.

Workshop

Søndag 30. juli, er der arrangeret workshops på Stejlepladsen med flere af kunstnerne. Her vil der være mulighed for at se og måske selv prøve forskellige teknikker og at få en snak med kunstnerne om, hvad der motiverer dem, og hvor de finder inspiration til deres værker.

Udstillingen løber til og med 6. august. Katalog over udstillingen kan købes på Hjarbæk Kro og i Butik Remme.

Kommentarer