Viborg By

Sofia syntes bedre om bilsalg end sygepleje

Sofia Pham startede på sygeplejestudiet, men skiftede efter 10 uger på EUD Business, branche. Nu drømmer hun om at blive bilsælger. Fremsendt foto

Pressemeddelese indsendt af  Mercantec.

Sofia skiftede sygeplejestudiet ud med en elevplads i bilbranchen. EUD Business gjorde hendes karriereskift muligt, og nu drømmer hun om en karriere som sælger.

Da Sofia Pham blev HF student i 2015, var det drømmen om sygeplejestudiet, hun gik efter. Det gik dog hurtigt op for hende, at studiet ikke var alt det, hun havde håbet på.

– Jeg har altid drømt om at blive sygeplejerske, så det var lidt overraskende, at det viste sig slet ikke at være mig. Pludselig stod jeg lidt på bar bund i forhold til fremtiden, så jeg besluttede mig for at prøve noget helt andet, siger Sofia Pham.

Ny kurs på 10 uger

Sofia valgte at gå nye veje og besluttede sig for at blive handelselev. Der var bare et problem, Sofia havde en almindelig studentereksamen og kunne derfor ikke blive elev inden for handel. Derfor tog hun en hurtig beslutning og meldte sig til EUD Business på Viborg Handelsskole. EUD Business er en overbygning, man kan tage, hvis man allerede har en studentereksamen. Det tager 10 uger, og bagefter kan man søge praktikplads inden for blandt andet handel, kontor og administration.

– Jeg synes, at muligheden for at tage en EUD Business er helt fantastisk. Det bedste er, at den åbner en masse døre, som en almindelig studentereksamen ikke åbner, så der virkelig er frit valg på alle hylder, fortæller Sofia Pham.

Vil sælge biler

Efter de 10 uger på Viborg Handelsskole var det tid til at finde en praktikplads. Også her gik Sofia efter noget, hun ikke havde prøvet før.

– Jeg valgte at søge ud til Jørgen Olsen biler, fordi det var anderledes. Det var noget, jeg ikke havde prøvet før, så jeg syntes, det var en spændende udfordring, siger Sofia Pham.

Hos Jørgen Olsen biler har hun fået mulighed for at rykke sine grænser i et ellers meget mandsdomineret miljø. Hos Jørgen Olsen biler bestiller Sofia reservedele hjem til de biler, der skal repareres. Hun er glad for udfordringerne, som jobbet bringer, men drømmer om at blive sælger.

– Det er fedt, at EUD Business har givet mig muligheden for at komme ud fra de rammer, jeg var tryg i og har været med til at udvide mine fremtidsdrømme, siger Sofia Pham.

Mercantec er Viborg Kommunes største uddannelsesinstitution med omkring 450 medarbejdere og ca. 20.000 studerende om året, der gennemfører et kortere kursus eller en længere uddannelse på adresser i Viborg, Bjerringbro, Skive og Ulfborg.

 

Kommentarer