Hammershøj

Snart billig solvarme i Hammershøj

Når Hammershøj Fjernvarmes solvarmeanlæg efter sommerferien tages i brug kan et standardhus spare op til 2.250 varmekroner årligt.

Hammershøj Fjernvarme er nu snart klar til at producere solvarme. Alle 6.514 kvadratmeter solpaneler er opstillet og akkumuleringstanken er færdig med undtagelse af isolering og beklædning. Det eneste, der mangles, er nogle tekniske installationer og derefter skal der vand på såvel tank som paneler.

Flemming-Kammersgaard-340Formand for Hammershøj Fjernvarme, Flemming Kammersgård, oplyser, at man fra værkets side forventer at tage anlægget i brug umiddelbart efter sommerferien.

Solanlægget bliver en god forretning for både miljøet og varmebrugerne.

– Når solvarmeanlægget tages i brug, nedsætter vi varmeprisen fra de nuværende 565 kroner pr. MWh til 465 kroner pr. MWh. For et standardhus med et forbrug på 18 MWh pr. år, betyder det en nedsættelse på 1.800 kroner plus moms, svarende til 2.250 kroner, fortæller Flemming Kammersgård.

Sker der ingen ændringer i afgifter eller tilskudsregler, forventer bestyrelsen, at prisen kan holdes på de 465 kroner pr. MWh, oplyser formanden.

Kommentarer