Vorning

Det sidste blad blev vendt i Vorning

Underdirektør Carsten Brand Andersen foretog overrækkelsen til Wagn Andreasen den 10. marts 2016.

For halvandet år siden sluttede Wagn Andreasen en lang karriere som bankmand. Han fortsatte dog hvervet som sekretær for Vorning og Omegns Sparekasses Fond. Derfor var han også med, da man 2. februar delte de sidste kroner ud.

Da Wagn Andreasen 19. marts 1982 fik overdraget nøglerne til Vorning og Omegns Sparekasse, som på det tidspunkt var fusioneret ind i Hobro Sparekasse, kendte han ikke en sjæl i den lille by; Men den daglige kontakt med byens borgere ændrede snart på dette.

Til at starte med var det kun en halvtidsstilling, men for en ung omend ikke helt uprøvet bankmand, var det alligevel et stort ansvar.

– Det var en stor udfordring, men samtidig en fantastisk chance for mig at få mulighed for at bygge noget op næsten fra bunden, husker Wagn Andreasen.

I løbet af fire år fik han bankforretningen til at blomstre, så han nu kunne besidde en fuldtidsstilling og kalde sig fuldmægtig; og efterhånden kom også flere kolleger til.

Med ansættelsen i Vorning Sparekasse fik han også tildelt hvervet som sekretær for Vorning og Omegns Sparekasses Fond, og fællesskabet i bestyrelsen var også en stor hjælp for den unge bankmand, som jo ikke var sådan rigtig lokal.

Arbejdet med fonden og møderne med bestyrelsen gav ham et godt indblik i det lokalsamfund, han betjente, så selvom han ikke boede i byen, endte han alligevel med at blive ganske godt integreret. 36 år blev det til, og det går ikke ubemærket hen.

– Jeg fulgte jo med i mine kunders liv på tætteste hold. Familier med børn, der voksede op og selv stiftede familie, siger Wagn Andreasen eftertænksomt.

Brydningstid

Men alting har en ende, og Wagn Andreasen forstod at omstille sig, da forandringens vinde krævede det. Efter 36 år lukkede og slukkede han som sidste mand, da det blev besluttet at nedlægge afdelingen i Vorning. Tiden var løbet fra den lille lokale filial.

I stedet gik turen til Klejtrup-afdelingen – i øvrigt sammen med mange af Wagn Adreasens mange trofaste kunder. Med de nye omgivelser fulgte også nye, gode kolleger, som han glædede sig over at arbejde sammen med.

– Jeg var virkelig glad for tiden i Klejtrup, jeg havde nogle dejlige kolleger, fortæller Wagn Andreasen og tilføjer, at han stadig ser flere af dem fra tid til anden.

Kongelig belønning

Den 15. juli 2012 rundede Wagn Andreasen et skarpt hjørne i sin karriere; i en alder af bare 58 år kunne han fejre sit 40 års jubilæum.

Halvandet år senere var han endnu engang vidne til omstillinger, da Hobro Sparekasse og Sparekassen Himmerland fusionerede og blev til Jutlander Bank. Det betød nye tilpasninger i organisationen, og Wagn Andreasen blev sammen med mange af sine kolleger tilbudt en fratrædelsesordning.

– Det passede nu ikke rigtigt ind i mine planer. Jeg ville gerne fortsætte med at arbejde, til jeg kunne gå på efterløn om 62-årig, fortæller han.

Det lykkedes ham da også at forhandle en ny aftale, som betød, at han kunne fastholde sin ansættelse til 2015.

Hjerteproblemer lagde imidlertid en dæmper på arbejdsglæden det sidste år; men Wagn Andreasen fik kæmpet sig på højkant igen, og 12. november holdt han afskedsreception i Klejtrup-afdelingen, hvor mange kunder og kolleger gennem årene kiggede forbi.

Året efter modtog han behørig anerkendelse for sine mange år i Sparekassen: 10. marts fik han overrakt Den Kongelige Belønningsmedalje ved en lille ceremoni i bankens lokaler.

Dette var i sig selv en stor ting; men endnu større var det, da Wagn Andreasen sammen med sin kollega og gode ven gennem 40 år, Finn Elton Sørensen, som også havde modtaget belønningsmedaljen, skulle i audiens hos HM Dronning Margrethe II for at takke for selv samme medalje.

– Det var en meget stor oplevelse, fortæller Wagn Andreasen, som på denne måde fik sluttet en æra på fornemmeste vis.

Det sidste blad

I sidste måned mødtes Wagn Andreasen så med sine bestyrelseskolleger og repræsentanter for ledelsen i Jutlanderbank til en lille reception, hvor 6 foreninger modtog de sidste bidrag fra Vorning og Omegns Sparekasses Fond.

Således blev det sidste blad vendt i den historie. Lidt vemodig, men meget værdigt.

 

 

Kommentarer