Magaxin

Sengetyper: Sådan vælger du den bedste sengetype for dig

Artiklen er sponsoreret.

En god nattesøvn giver dig gode betingelser for at få en god dag. Og den dejlige søvn starter med en behagelig seng at ligge i.

Sengeguruen.dk finder du et kæmpe udvalg af forskellige sengetyper. Men hvis du er lidt i tvivl om, hvilken sengetype du skal købe, så kan du læse med her og få gjort dig alle de rigtige overvejelser, inden du køber din nye seng. Så kan du være mere sikker på, at du kommer til at sove godt i mange år.

Hvilken type seng skal du vælge?

Inden du beslutter dig for hvilken type af seng, du skal have købt til dit soveværelse, er der et par gode overvejelser, du kan gøre dig.

1. Hvor stor skal den være?

Inden du går i gang med at kigge på senge, skal du have fat i målebåndet. Det er nemlig eksempelvis ikke så smart at købe en enorm seng, hvis du ikke har plads til den.

Mål dit soveværelse op og overvej om du skal have plads til sengeborde ved siden af sengen, inden du køber den. Du skal også bestemme dig for, om der skal være plads til andre end dig selv i sengen.

Måske har du en kæreste eller ægtemand/kvinde, som du gerne vil sove ved siden af (trods den eventuelle højlydte snorken).

Det kan også ske, at du har nogle søde unger, som gerne vil ligge i smørhullet natten lang. Alt dette kan være med til at afgøre, hvor stor din seng bør være.

2. Er du doven, når du skal ud af sengen?

Hvis du kender til følelsen af at være bundet til sengen, kan det være, du skal overveje, hvor høj den skal være? Det kan virke en smule uoverskueligt at skulle rejse sig fra en meget lav seng. Omvendt så kan en høj seng også være svær at komme op i om aftenen, når du er træt.

Måske kan du lide at læse, når du sidder i din seng, og så kan det være rart med en elevationsseng. Elevationssengen kan du nemlig hæve og sænke med eksempelvis en fjernbetjening, som du har til at ligge omkring sengen.

Med elevationsfunktionen kan du eksempelvis sidde oprejst i sengen uden at skulle proppe ryggærdet med puder, som kan støtte dig i ryggen.

Hvis du synes, at det lyder meget teknisk og besværligt med en elevationsseng, så er det bare med at komme ud og prøve én. Så vil du sikkert opdage, at det er let som en leg at betjene den. Og har du først én gang købt dig en elevationsseng, så er det nok i mange tilfælde svært at undvære den igen.

3. Har du brug for en soveplads med mange forskellige funktioner?

Måske har du brug for, at din sengeplads tjener andre funktioner end blot din nattesøvn? Mange er eksempelvis glade for sovesofaer, hvis de er i pladsmangel, eller gerne vil have en nem løsning, når de får overnattende gæster.

En sovesofa er en sofa, som du kan udvide og omdanne til en soveplads. Så kan du, når du får gæster, slå din sovesofa ud, så de kan sove dér.

Du behøver naturligvis ikke at skulle have gæster, for at sovesofaen er relevant. Hvis du selv gerne vil spare lidt plads, kan du udnytte, at sovesofaen er en 2-i-1 løsning, hvor du om dagen kan slænge dig i den og bruge den som en sofa, og om natten kan folde den ud og bruge den som en seng til dig selv. Hermed kan du spare plads, hvis du ikke har så meget af det.

Endnu en fordel ved sovesofaen er også, at du kan spare udgiften til to møbler, når nu du kun skal købe ét.

Kom i gang allerede i dag

Nu er du sikkert efterhånden ved at have gjort dig mange gode og grundige overvejelser omkring dit valg af sengetype. Hermed er du bedre rustet til at gå i gang med at lede efter den specifikke seng, som du skal have købt dig.

Du kan allerede i dag gå ind på hjemmesiden Sengeguruen og kigge på det store udvalg af mange forskellige sengetyper. Det kan hjælpe dig godt på vej til at blive helt afklaret omkring dit sengekøb.

Kommentarer