Navnenyt

Sekretariatet for det fælleskommunale databehandlersekretariat har ansat chef

Foto: Viborg Kommune

Henrik Houmøller Sprøgel er ansat som sekretariatschef i Det Fælleskommunale Databehandlersekretariat fra den 1. august 2022.

Henrik Houmøller Sprøgel kommer fra en stilling som sundheds- og seniorchef i Jammerbugt Kommune. Inden da har Henrik Houmøller Sprøgel blandt andet arbejdet som udviklingschef og afdelingschef i Region Nordjylland inden for områderne hospital, sundhed og sygesikring. Han er uddannet jurist og bor i Støvring, syd for Aalborg.

– I bestyrelsen glæder vi os meget til samarbejdet med Henrik Houmøller Sprøgel, som med sin brede ledelseserfaring fra den offentlige sektor kommer til at stå i spidsen for et lille, men højt specialiseret team af medarbejdere, siger Erik Sørensen formand for bestyrelsen for Det Fælleskommunale Databehandlersekretariat og it- og digitaliseringschef i Viborg Kommune.

De øvrige stillinger med juridiske og tekniske informationssikkerhedsmæssige kompetencer forventes opslået i løbet af juni måned, så de kan besættes fra den 1. oktober 2022.

Fakta om Det fælleskommunale Databehandlersekretariat

Det nyoprettede fælleskommunale databehandlersekretariat (DBS) i Viborg er etableret på tværs af 61 kommuner i Danmark og er et samarbejde, der har til formål at sikre ensartet praksis for indhold og tilsyn med databehandleraftaler og at styrke kompetencerne på området.

Kommentarer