Kultur og events

Se programmet for Bjerringbro Kulturfestival 2022

Foto: Viborg Bibliotekerne

Gudenåhuset og Niels Due Jensens Plads danner ramme om en del af aktiviteterne under Bjerringbro Kulturfestival 2022 – heriblandt musik, udstilling, højtlæsninggåture samt sjov for børn.

Se programmet nedenfor.

Morgensang i Viften

Alle interesserede, såvel unge som ældre, er velkomne til morgensangtime i Gudenåhuset i Bjerringbro, når vi sammen synger fra den nye Højskolesangbog.

Jens Ole Pedersen synger for og Minna Herløv er klar ved flygelet.

Fri entré – og efterfølgende kan der købes kaffe og rundstykker for 20 kr. Fredag d. 3. juni kl. 9-10.30

Niels Due Jensens Plads: MuCirkus: Børne- og familiekoncert med Michael Back

I MuCirkus forestillingen møder man bl.a. trylleklovnen, cirkus aben Knud og ikke mindst barske Bill, der er helt tosset med at danse cowboy dans.

Forestillingen henvender sig til børn og barnlige sjæle og er forrygende sjov underholdning, hvor iørefaldende musik krydres med god gammeldags gøgl, trylleri, klovneri, skæg og ballade. En koncert med Michael Back er en garanti for en god musikalsk oplevelse i absolut børnehøjde

Fri entré. Lørdag d. 4. juni kl. 11-12

Viften: Skovkjærs Badehotel v. Toner af Guld

Vel er Gudenåen ikke Vesterhavet, og vel er Skovkjær ikke Weyse. Alligevel må vi sige, at det swinger, når duoen Toner af Guld byder indenfor på Skovkjærs Badehotel. Med mellemkrigstidens danske revyviser og internationale evergreens fra jazzens og musicalens verden krydret med små fortællinger og optrin genskabes stemningen, som vi alle kender fra den populære TV-serie om Badehotellet.

Der er dømt moustache, cigaretrør og sommerhat, når Dynes som Weyse-attrap flankeret af sine mange kvinder i skikkelse af Helle står for underholdningen

Entré: 50 kr. Lørdag d. 4. juni kl. 15-17.

Bjerringbro Bibliotek: Fortælleteater Fikkedik og Falderina for 4-6 årige.

Sprograketten rykker ud på Bjerringbro Bibliotek, hvor højtlæsning er i fokus. Gennem et indlevende fortælleteater over bogen ”Fikkedik og Falderina” af Marianne Iben Hansen, får børnene en sjov oplevelse.

Varighed: 15 minutter – fri entré, men tilmelding nødvendig på viborgbib.dk. Det er tirsdag d. 7. juni kl. 10, kl. 10.45 og kl. 11.30.

Bjerringbro Bibliotek: Højtlæsning til kaffen – for voksne

Giv dig selv et velfortjent frikvarter og få serveret en god historie. Bibliotekarerne Mette Bech og Anette Koue inviterer inden for og vil læse højt af den gode litteratur.

Arrangementet varer ca. en time, og hvad de læser højt er en overraskelse.

Alle er velkomne og der er selvfølgelig kaffe på kanden.

Fri entré. Onsdag d. 8. juni og fredag d. 10. juni begge dage kl. 11.00.

Bjerringbro Biograf: Kunstfilmen ”Cezanne og Zola”.

Biografisk drama om det livslange venskab mellem maleren Paul Cezanne og forfatteren Emile Zola og deres kampe for at lykkes med hver deres kunstart.

Bjerringbro Kunstforening serverer en forfriskning inden filmen starter.

Fri entré, men tilmelding nødvendig på viborgbib.dk. Onsdag d. 8. juni kl. 16-18.

Gudenåhuset, Viften: Koncert & Boganbefaling v. Souvenirs

Souvenirs – en af Danmarks kendteste popgrupper – gæster Gudenåhuset d. 9. juni.

Kom og hør, når Souvenirs med Sofie Bonde og Nils Torp anbefaler deres yndlingsbøger mellem koncertens numre.

Med sig har de violinisten Klaus Pindstrup, som er med til at give sangene en klang af akustisk ’folkpop’. Sammen er de en fantastisk velspillende trio, som har mere end 15 år på landevejen sammen.

Souvenirs er kendt for deres iørefaldende melodier, men også de mundrette og intelligente tekster. De har altid været optaget af litteratur, også senest, hvor Nils Torp i samarbejde med forfatter og digter Lone Hørslev har skrevet sangteksterne til deres nyeste udgivelse ”Tangopartner”

Fri entré. Torsdag d. 9. juni kl. 19-20. Café Gudenåhuset er åben denne dag til kl. 21.

Niels Due Jensens Plads: CHICKS v. Hr. Teater

En klovneforestilling om to burhøns, der oplever friheden for første gang. Søskendeparret Hilda & Gump lever side om side sammenklemt i et bur – indtil lågen en dag går op og en ny verden ligger for deres fødder…

Kun med kropssprog og kaglen serverer de to skuespillere en historie for publikum, hvor både børn og voksne vil få rørt lattermusklerne.

Fri entré. Fra 4 år og op. Fredag d. 10. juni kl. 16.30.

Hele perioden:

Udstilling i Gudenåhuset: Akvarel og pil v. Nina Ferlov og Bent Vinkler

Bent Vinkler og Nina Ferlov har begge udspring i en kunsthåndværkertradition, og bearbejder naturens former og materialer i deres kunst.

Fine natur- og kurveskulpturer har indtaget Gudenåhusets udstillingslokale sammen med Nina Ferlovs smukke og naturinspirerede akvarelmalerier.

Fri entré.

Kunstruten ”Gå På Sporet af kunsten i Bjerringbro”

Bjerringbro Kunstforening, Bjerringbro Bibliotek og Byforum inviterer til at gå på jagt efter Bjerringbros udendørs kunstværker med app’en GeoQuestor – hent en folder på biblioteket med mere information om ruten, som starter på Niels Due Jensens Plads.

Få også information om yderligere kunstværker i byen.

Gå med Lokalhistorisk Arkiv ”I postkortenes spor”

Gennem en app ledes man på en GPS-rute rundt i Bjerringbro, hvor gamle postkort viser nogle af byens nuværende og nedrevne bygninger. Til det enkelte postkort er der knyttet en kort beskrivelse og et billede af lokationen i dag. 

Få et postkort med information ved Gudenåhuset, hvor ruten også starter og slutter. Ruten er ca. 5,5 km.

Hele programmet for Bjerringbro Kulturfestival 2022 kan ses på www.bjerringbro.dk eller hentes som en trykt folder på Bjerringbro Bibliotek

Kommentarer