Vejrumbro

Så er storken landet i Vejrumbro – men bliver den?

Søndag indtog en stork den nyrestaurerede rede i Vejrumbro. Nu går de lokale beboere og håber på, at der kommer et mage, og at parret slår sig ned i byen. Foto: Nicklas Middelhede

Søndag morgen ved 8-tiden spottede Nicklas Middelhede, Vejrumbro, at en stork havde indtaget storkereden, der er placeret højtliggende ved byens stadion – praktisk talt i familien Middelhedes ‘baghave’. Nu venter man spændt på, om den sjælne gæst vælger at slå sig ned.

Storkereden blev rejst for over 20 år siden, og særligt de senere år har der været mange storke forbi, men uden at de er blevet hængende mere end et par dage.

– Vi havde et storkepar, der slog sig ned i reden her i Øby for et par år siden. Men de fik ingen unger, og året efter var det kun hunnen, der vendte tilbage. Hannen så vi aldrig igen, ellers havde vi jo nok haft et par boende her i dag, fortæller Johannes Rasmussen, som tidligere har boet i Vejrumbro.

I marts måned var han og en kammerat netop i Vejrumbro for at istandsætte storkereden here, noget han har gjort i flere år, og nu ser det ud til, at den også bliver beboet.

Der er nemlig forlydender om, at nogle har spottet to fugle, og er der tale om et par, så er sandsynligheden for, at de slår sig ned, langt større.

– Der har nu kun været en stork i reden, men den spankulerede rundt og pudsede fjer og så ud, som om den fandt sig godt tilpas, fortæller Finn Middelhede, far til Nicklas.

– Så vi går da og holder øje med, om den bliver hængende, eller der måske kommer en stork mere, tilføjer han.

Storkereden i Vejrumbro, som blev opført for over 20 år siden, har særligt i de senere år haft flere storke forbi ved denne tid, men ingen af dem har slået sig ned. Foto: Nicklas Middelhede
Storken så meget tilfreds ud med ‘boligen’ i Vejrumbro, mener familien Middelhede, som kan holde øje med reden fra deres have. Foto: Nicklas Middelhede

Kommentarer