Rødding

Rødding er i mål: To millioner kroner samlet ind til ny legeplads

Den kommende legeplads ved Rødding Sø er tegnet af virksomheden Uniqa. Ved Legepladsens Dag 15. april blev de sidste penge samlet ind, så nu kan arbejdsgruppen bag projektet gå i gang med at søge byggetilladelse, og håbet er, at man kan gå i gang med etableringen sidst på sommeren i år. Visualisering: Uniqa

To års benhårdt arbejde, ukuelig optimisme, lokalt sammenhold og stor bakning har båret frugt i Rødding, hvor ihærdige ildsjæle i sidste uge kunne erklære, at man var i mål. To millioner er fundet til en ny, flot legeplads, som etableres ved søen.

Nogle gange kræver det friske øjne på noget for at få ting til at lykkes. Dette var i hvert fald tilfældet i Rødding, hvor flere forsøg igennem en årrække på at få etableret en ny legeplads i byen ikke rigtig var lykkedes.

Da Mikkel Dam Lemke i 2019 flyttede til byen sammen med sin hustru, som kommer fra egnen, blev der pustet nyt liv i drømmen. I sådan en grad, at projektet blev mødt med en vis skepsis. 

– Jeg syntes, der manglede en legeplads i byen, så jeg allierede mig med nogle af de lokale, der allerede havde været i gang med et tidligere projekt. Vi kontaktede Lokalrådet, som bakkede op om at gøre et nyt forsøg med at stable en legeplads på benene. Vi etablerede en ny arbejdsgruppe, med både nye og ‘gamle’ folk, og vi var enige om, at sætte barren højt, fortæller Mikkel Dam Lemke.

– Vi viskede tavlen ren og besluttede at lave vores eget projekt; og vi havde store ambitioner; så måtte det briste eller bære, siger han.

Efter at have hentet tilbud hjem fra forskellige udbydere, lagde man sig fast på en løsning fra virksomheden Uniqa – et projekt til to millioner kroner.

– Der var nogle som rystede på hovedet over så ambitiøst et projekt, men vi troede på det, fortæller Mikkel Dam Lemke.

– Vi havde en god arbejdsgruppe med forskellige kompetencer, så arbejdet skred godt frem, tilføjer han.

Hele byen er med

Mens nogle i arbejdsgruppen sørgede for at søge fondsmidler og kommunal støtte til legepladsen, så gik andre i gang med at mobilisere borgere og erhvervsdrivende i lokalsamfundet.

– Det var virkeligt opløftende at se, hvordan alle på den ene eller den ande måde engagerede sig i legepladsen, der pludselig var hele byens projekt. Og al skepsis forsvandt som dug for solen efterhånden som pengene begyndte at rulle ind, fortæller Mikkel Dam Lemke, der er nomineret til ViborgKommunes Ildsjælepris for sit initiativ til og store arbejde med legepladsen.

– Det er jeg selvfølgelig stolt over, men hele byen burde være nomineret, for det er noget vi har løftet sammen, fastslår han.

Foruden en lang række lokale donationer og indsamlede midler finansieres legepladsen med støtte på 750.000 kroner fra Viborg Kommune, 300.000 fra Friluftsrådet, 175.000 fra Norlys’ Vækstpulje samt 200.000 fra Anders Brøndums Velgørende Fond.

– Med de sidste godt 80.000 kroner, vi fik samlet ind ved arrangementet forrige lørdag, er vi så langt, at vi nu kan gå i gang med den egentlige planlægning, og første del er jo at få en byggetilladelse på plads, fortæller Mikkel Dam Lemke.

Håbet er, at den nye legeplads kan indvies engang til efteråret.

 

Kommentarer