Samfund

Rekordflot resultat ved indsamling til Kræftens Bekæmpelse i Hammershøj, omegn – og Ørum

Små og store helte deltog i indsamlingen til Kræftens Bekæmpelse. Privatfoto

Efter forrige søndags indsamling til Kræftens Bekæmpelse i Hammershøj, Vorning, Kvorning og Hvidding-området kan koordinator, Marianne Damsgaard, afsløre resultatet, der med 28.419 kroner er næsten en tredjedel højere end ved sidste års indsamling.

Alle indsamlere, 22 voksne og fire børn, mødtes i Torvehallen i Hammershøj klokken 9 til fælles morgenkaffe og udlevering af indsamlingsbøtter og -materialer, inden de drog ud på ture i Vorning, Kvorning, Hammershøj og Hvidding.

Fra morgenstunden var der regnvejr, men heldigvis dukkede solen op på himlen, inden indsamlerne klokken 10 bevægede sig ud med indsamlingsbøsserne, fortæller Marianne Damsgaard.

– Ud af 20 ruter i vores område, fik vi dækket de 18, så det var rigtig flot, fastslår hun.

Fine poser med materiale til indsamlerne. Privatfoto

Uventet tilslutning fra Ørum

Oven i den flotte opbakning af lokale indsamlere kom pludselig uventet tilslutning fra Ørum, fortæller Marianne Damsgaard.

– Om morgenen ringede en ung mand fra Ørum, som spurgte, om det kunne passe, er der ikke var en indsamling derhenne. Og jeg måtte fortælle ham, at der ikke blev samlet ind i Ørum i år. Så spurgte han, om han måtte hente en bøtte i Hammershøj og gå en tur i Ørum, og selvfølgelig måtte han det, siger hun og tilføjer:

– Det gav ham blod på tanden, så han vil formentlig sætte gang i indsamling i Ørum i 2025. Super sejt.

Indsamlerne bar flag, med vidnesbyrd om deres personlige tab til kræften. Privatfoto

Fantastisk resultat

Der blev samlet ind både formiddag og eftermiddag, og nogle indsamlere tog endda to ruter.

– Vi nåede et fantastisk resultat for vores lille område, nemlig 28.419 kroner; en stigning på næsten 10.000 kroner i forhold til sidste år, siger Marianne Damsgaard, som også fortæller, at indsamlerne blev taget rigtig godt imod.

– Som sædvanlig kunne indsamlerne fortælle om både rørende, tankevækkende og hyggelige oplevelser rundt omkring på ruterne, siger hun og sender en stor tak til både de frivillige indsamlere, alle de, der har bidraget til det flotte resultat samt til det lokale erhvervsliv, som havde sponsoreret forplejning og lækkerier til indsamlerne.

Nu håber hun, at mange andre kan blive inspireret og få lyst til at bidrage på den ene eller den anden måde næste år.

– Der er indsamling igen søndag 6. april 2025, så husk at sætte kryds i kalenderen, lyder opfordringen.

Nogle af indsamlerne og arrangørerne efter dagens indsamling. Privatfoto

 

Kommentarer