Kultur og events

Oplev den guddommelige Komedie i Bjerringbro

Foto: Viborg Bibliotekerne

Tirsdag den 17. maj vil teolog Martin Herbst føre os med sikker hånd gennem værket ’Den Guddommelige Komedie’ af Dante Alighieri. Det sker i Gudenåhuset i Bjerringbro.

Bogen er skrevet i 1300´tallet og er et digt, som består af 100 sange. Ved første øjekast kan bogen fremstå uforståelig, og hvad angår kommentarer, overgås Komedien kun af Biblen. 

Det klassiske værk handler om Dante, der er på en utrolig dannelsesrejse gennem de tre dødsriger: Helvede, Skærsilden og Paradiset, og det er en stor fortælling om livet, døden, kærligheden og alt det der er midt imellem. 

”Den Guddommelige Komedies tidløse aktualitet skyldes, at den er et enestående spejl på den menneskelige virkelighed og de udfordringer, vi møder på livets vej”, fortæller Martin Herbst.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet Bjerringbro og foregår i Gudenåhuset, Bjerringbro Bibliotek tirsdag d. 17. maj kl. 19.30.

Er du nysgerrig og har lyst til at rejse med ind i en af litteraturens store værker, så kan billetter à 50 kr. inkl. kaffe købes på viborgbib.dk/arrangementer (studerende 25 kr.).

Kommentarer