Bjerringbro

Økonomisk håndsrækning til midt- og østjyske ildsjæle

Naturhus Gjern Bakker, som er på vej i en opgraderet udgave i områdets lokalhistoriske, stråtækte spejderhytte. Visionen er et fællesskabsfremmende samlingssted for spejdere, familier, foreninger, skole, SFO, dagpleje og naturvandrere. Det er blevet muligt med midler fra Realdanias kampagne Underværker. Fremsendt foto

Realdanias kampagne Underværker inviterer alle, der arbejder frivilligt og engageret med at skabe gode rammer for fællesskab og aktivitet, til at søge støtte til at føre deres projektdrømme ud i livet. Næste ansøgningsfrist er den 3. august 2017 klokken 12.00.

Overalt i landet knokler ildsjæle med at skabe mødesteder som ramme om aktiviteter og fællesskaber. Med at bevare og udvikle den lokale bygningsarv og håndværkstraditioner. Og med at skabe levende rum og faciliteter til for eksempel kultur eller social inklusion.

Det gælder for eksempel i Albøge på Djursland, hvor landsbyens gamle skole er godt i gang med at blive indrettet til praktisksted for unge med interesse for snedkerhåndværket.

Det gælder Naturhus Gjern Bakker, som er på vej i en opgraderet udgave i områdets lokalhistoriske, stråtækte spejderhytte. Visionen er et fællesskabsfremmende samlingssted for spejdere, familier, foreninger, skole, SFO, dagpleje og naturvandrere.

Og det gælder Træskohage Fyr ved Vejle Fjord, som nu skal totalrenoveres og styrkes som besøgsmål og lokalt vartegn.

Hver på deres måde bidrager projekterne til lokal udvikling og livskvalitet, og i alle tilfælde er det frivillige ildsjæle, som står bag.

Artiklen fortsætter under billedet…

Træskohage Fyr ved Vejle Fjord skal totalrenoveres og styrkes som besøgsmål og lokalt vartegn. Det sker med midler fra kampagnen Underværker. Fremsendt foto

Underværker kommer ikke af sig selv

Med økonomisk støtte bidrager Realdanias kampagne Underværker til, at passionerede ildsjæle kan gøre deres ideer til virkelighed.

– Gennem de mange år, vi har støttet ildsjælene i det byggede miljø, har vi oplevet en verden af passion, idérigdom og fællesskaber. Det er folk, der ikke vil sidde med hænderne i skødet og vente på, at tingene sker af sig selv. Og de resultater, som skabes gennem ildsjælenes engagement, fører til varige og bæredygtige forandringer, som gavner hele lokalsamfundet. Vi glæder os til at modtage flere gode og originale projektidéer fra hele Danmark og håber, at også de midt- og østjyske ildsjæle kommer på banen, siger programchef Christian Andersen fra Realdania.

Sådan søger man

Har man en god idé til et projekt, er det stadig muligt at byde ind: I alt har Realdania afsat 45 millioner kroner til ildsjæleprojekter, og der er to ansøgningsmuligheder tilbage i kampagnen. Næste ansøgningsfrist er den 3. august 2017 klokken 12.00.

For at komme i betragtning skal man beskrive sit projekt på kampagnens hjemmeside www.underværker.dk og demonstrere opbakning fra andre ved at samle ’støtter’. Når mindst 200 har tilkendegivet deres opbakning til et projekt, går det videre til næste bedømmelsesmøde.

Man kan også gå ind på hjemmesiden og vise sin støtte til andres projekter. Når mindst 200 har tilkendegivet deres opbakning, går det videre til det kommende bedømmelsesmøde.

Kilde: Realdania

I Albøge på Djursland er landsbyens gamle skole ved at blive indrettet til praktisksted for unge med interesse for snedkerhåndværket. Fremsendt foto

Kommentarer