Samfund

Nye køreplaner betyder færre busser – til gengæld bliver de mere bæredygtige

Søndag den 30. juni markeres overgangen til en ny busplan og overgang til el-busser i Viborg Kommune ved det nye superstoppested på Jernbanegade i Viborg by. Foto: Lene Bækgaard Rasmussen

Søndag den 30. juni klokken 11.00 træder Viborg Kommunes nye køreplaner i kraft. Samtidig udskiftes dieselbusserne med nye el-busser, og begge dele markeres med et lille event ved det nye superstoppested på Jernbanegade i Viborg.

Målet er færre tomme busser og flere afgange på de mest benyttede strækninger, når Viborg Kommune søndag den 30. juni tager hul på den nye køreplan for de kommunale busser.

Samtidig udskiftes dieselbusserne med nye el-busser, der larmer og forurener mindre, når U-Move fra den 30. juni overtager busdriften.

– Jeg er glad for, at vi nu får et busnet, der er bedre tilpasset borgernes behov. Med de nye planer sikrer vi forhåbentligt, at vi får færre tomme busser og bedre service på de vigtigste ruter. Samtidig bidrager de nye el-busser til en renere by, siger formand for Teknisk Udvalg i Viborg Kommune, Torsten Nielsen.

‘Skiftedag’ markeres med event

Overgangen til den nye køreplan markeres søndag den 30. juni klokken 11.00 ved det nye superstoppested på Jernbanegade i Viborg.

Udover taler og gratis sodavand er der også mulighed for at se de nye busser. De adskiller sig blandt andet ved, at de er mere komfortable og har lav indstigning. Sammen med elektriske ramper giver det lettere adgang for kunder, der medbringer cykel, barnevogn, rollator eller kommer i en kørestol.

– Jeg håber, at mange vil møde op i forbindelse med indvielsen og opleve de nye busser, men det vigtigste er, at flere borgere i Viborg Kommune kommer til at tage bussen fremover, siger Torsten Nielsen.

I forbindelse med, at busplanen var sendt i høring, modtog Viborg Kommune mange kommentarer, og Torsten Nielsen er heller ikke i tvivl om, at der også er kritikere af den nye plan.

– Først og fremmest er det vigtigt at sige, at vi har lyttet til de kommentarer, der er kommet og har forsøgt at tilpasse planen efter dem. Det sagt, vil der altid være nogle, der oplever en ny køreplan som en forringelse for netop dem. Det er umuligt at undgå, når vi ændrer så markant på busruterne. Derfor er det også vigtigt for mig at understrege, at fokus har været at sikre, at busserne kører på de ruter, hvor passagererne er. Som byrådspolitiker, der er ansvarlig for at bruge borgernes penge, gør det altid lidt ondt, når jeg ser en tom bus. Jeg håber derfor, at det bliver et sjældent syn, når den nye busplan træder i kraft, siger Torsten Nielsen.

Hjælp til det nye busnet

Midttrafik anbefaler at man besøger Rejseplanen, inden man tager afsted med bussen i Viborg Kommune efter 30. juni, hvor det nye busnet træder i kraft med nye ruter og nye køreplaner.

På Midttrafiks hjemmeside kan man læse om både om ændringerne på de enkelte ruter og ændringerne for det kollektive trafiktilbud i kommunens forskellige områder.

Midttrafiks mobile kundecenter besøger desuden Viborg Bibliotek den 27. juni fra klokken 10 til 13. Her kan alle interesserede stille spørgsmål og få information om det nye busnet.

 

Kommentarer