Erhverv

Morten Christensen bliver ny leder for EKJ Viborg

Morten Christensener ny afdelingsleder hos EKJ Rådgivende Ingeniører i Viborg. Pressefoto

Fokus er på at styrke EKJ Rådgivende Ingeniørers position i det midt- og vestjyske gennem værdiskabende rådgivning, der gør en forskel.

På EKJ’s kontor i Viborg er Morten Christensen, 54 år, startet som ny afdelingsleder pr. 1. september 2020.  Han kommer fra en stilling som seniorprojektleder hos Niras og overtager ledelsen af EKJ Viborg efter afdelingsleder Heine Bakkestrøm, der har valgt at søge nye udfordringer.

Morten har med mere end 24 års erfaring som ingeniør arbejdet med mange forskelligartede opgaver. Der igennem har han oparbejdet en bred erfaring som rådgiver inden for byggebranchen med særligt blik for det vigtige samspil mellem byggeriets forskellige parter.

Erfaringerne er opnået via de mange projekter, som han har deltaget i og haft ansvaret for, men især projekter som Akutcenter Viborg, Psykiatri DNV Gødstrup og Fremtidens Plejehjem Aalborg har været lærerige.

Lyttende leder

Som leder beskriver han sig som engageret, lyttende og støttende.

– Jeg er en positiv indstillet praktiker, som dog stadig slår på, at ting skal være realistiske. Det er vigtigt for mig, at ansvar kan uddelegeres, og at den enkelte har en passende frihed i arbejdet. Jeg tror på og har god erfaring med, at frihed under ansvar giver de bedste forhold og resultater, sammenholdt med at vi sammen skaber et godt team, siger Morten Christensen.

Han glæder sig desuden til at være med til at fastholde og styrke EKJ’s position i det midt- og vestjyske. Fokus vil være på værdiskabende og bæredygtige løsninger i tråd med det, som EKJ står for og gerne vil bidrage med i det enkelte projekt.

Ski og skotsk whisky

Privat er Morten gift med Bettina, og de har tilsammen fire (voksne) børn fra tidligere ægteskaber.

Fritiden er de seneste år blevet brugt på at renovere parrets gamle byhus i Skive. Derudover har Morten en stor interesse for skotsk whisky og har rejst flere gange i Skotland blandt andet for selv at tappe fade på flaske.

Livet forsødes desuden med skiferier og en ny rolle som bedstefar.

Fakta om Morten Christensen

  • Uddannet akademiingeniør med speciale i konstruktionsteknik fra Aalborg Universitet, 1996
  • De sidste 13 år af karrieren har han beskæftiget sig med projektledelse hos NIRAS, AFRY (ÅF/Midtconsult) og SWECO (Grontmij/Carl Bro as).
  • Certificeret seniorprojektleder (IPMA niveau B).
  • Erfaring med projektering af bærende konstruktioner, bygningskloak, fagtilsyn, byggeledelse og sikkerhedsledelse samt bygningssyn af forskellig art, og har en god og bred byggeteknisk indsigt.
  • Uddannet i IKT-ledelse.
  • Har gennemgået en faciliteringsuddannelse indenfor procesledelse af projekter.
  • Har gennemgået salgsuddannelse i regi af SWECO (Grontmij/Carl Bro as) og er eksamineret i strategisk salg.

Kommentarer