Magaxin

Mest populære gulve i sommeren 2021

Artiklen er sponsoreret

Som på så mange andre områder, skifter moden også indenfor gulv, her kan du se hvilke flottegulve, der har været særligt populære denne sommer.

Klikvinyler

En har sommerens helt store gulvhits har været klikvinyler eller vinyler med kliksystem.

Klikvinyl er en forholdsvis ny gulvtype, der ret hurtigt er blevet yderst populær og med rette, klikvinyler forener nemlig på flotteste vis et smukt udseende med en række praktiske egenskaber.

Kvalitetsvinyler har et udseende, der til forveksling ligner et træ- eller klinkegulv, men modsat et klinkegulv har klikvinyler en fremragende gangkomfort og medvirker til en god akustik i et rum. I forhold til et trægulv er klikvinyler både mere slidstærke samt lettere at rengøre og vedligeholde.

Selvom gulvtypen stadig er rimelig ny, findes der allerede mange smukke designs at vælge i mellem. Eksempelvis kan du få klikvinyler i stavparketformat, der kan lægges i det klassiske sildebensmønster.

Sildebensgulve

Netop sildebensgulve har de seneste par år og er stadig utroligt populære, hvad end det er den klassiske version i træ eller den mere moderne i form af klikvinyl eller laminatgulv.

Sildebensgulve har efterhånden en lang historie bag sig og var oprindeligt forbeholdt det finere borgerskab, hvor gulvtypen primært kunne ses i herskabsvillaer og -lejligheder.

I dag kan gulvtypen dog ses i alle boligtyper, hvilket især skyldes, at laminatsildebensgulve har gjort gulvtypen langt billigere og dermed mere tilgængelig.

Stor variation

En anden gulvtrend lige nu er, at der bliver solgt mange forskellige gulvtyper og gulvdesigns. Det er med andre ord populært at vælge et gulv, som du ikke nødvendigvis finder i stuen hos alle naboerne.

Det er også en trend lige nu at turde vælge et gulv, der bliver en markant del af indretningen fremfor et gulv, der bare er en neutral baggrund for den øvrige boligindretning.

Ønsker du et gulv, der er et blikfang, så kan det f.eks. gøres ved at vælge et mørkt, farvet eller tonet gulv, men det kan også opnås med et rustikt look eller med et særligt lægningsmønster som man ser det med sildebensparketterne.

Kommentarer