Viborg By

Mercantec gør klar til DM i Skills

Om en uge skal Nanna Holmfred Thomsen kæmpe mod ni andre titlen som Danmarks dygtigste ernæringsassistent-elev til DM i Skills. Foto: Mercantec

Mercantec deltager med tre gulvlæggerelever, en automatikteknikerelev og en ernæringsassistentelev, når der 26.-28. januar afholdes DM i Skills for erhvervsuddannelser i Aalborg.

De fem deltagere fra Mercantec er gået i skarp træning til den store DM i Skills-finale i Gigantium i Aalborg.

Nanna Holmfred Thomsen er en af ti, der skal dyste om at vinde titlen som Danmarks dygtigste ernæringsassistent-elev. Hun har ekstra travlt i disse dage, hvor mindst tre timer dagligt bruges på at forberede konkurrencen.

– Min tidsplan til konkurrencen er stram, så det er med at få øvet tingene så mange gange som muligt, så jeg kan forkorte tiden nogle steder, fortæller Nanna Holmfred Thomsen.

Mercantec med i spidsen

I år til DM i Skills er der tilmeldt fire ekstra konkurrencefag. Skills har nemlig vokseværk. Det betyder, at 40 konkurrencefag og 16 demonstrationsfag er repræsenteret. Heri deltager cirka 300 tilmeldte elever og lærlinge, som skal dyste mod hinanden i hver deres fagområde. DM i Skills er blevet afholdt hvert år siden 2011.

Mercantecs direktør, Kirsten Holmgaard, mener, at det er vigtigt, at der bliver lagt fokus på, hvad erhvervsuddannelserne kan, og hun glæder sig over, at Mercantec også er med i spidsen med dygtige elever.

– Det er dejligt, at vi kan være med til at hylde erhvervsuddannelserne. Det er en rigtig god mulighed og en sjov måde, at de unge kan få lov til at dyste mod hinanden og vise, hvad de har lært, siger Kirsten Holmgaard.

Mercantec er Viborg Kommunes største uddannelsesinstitution med omkring 450 medarbejdere og ca. 20.000 studerende om året. De sidste tre år har Mercantec haft syv vindere til DM i Skills.

Kommentarer