Navnenyt

Mathias fra Møldrup er nykåret danmarksmester som klejnsmed

Mathias Rosendahl Jørgensen. Foto: SkillsDenmark

Mathias Rosendahl Jørgensen fra Møldrup har vundet DM i Skills 2023 for klejnsmede. Lørdag blev han hyldet af Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye i Fredericia.

Efter tre intense konkurrencedage kulminerede dette års DM i Skills lørdag med kåringen af danmarksmestrene på 45 erhvervsuddannelser.

Her kunne Mathias Rosendahl Jørgensen fra Møldrup lade sig hylde som Danmarks bedste klejnsmed. Han er i lære hos TA Staal, Hobro, og går på Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser (HEG).

– Det er megafedt at have vundet DM i Skills. Det er overvældende og helt ubeskriveligt. Nu skal jeg ud og have noget god mad, og måske vi også skal i byen senere, lød det fra en glad Mathias Rosendahl Jørgensen.

Børne- og undervisningsministeren takkede deltagerne og hyldede vinderne

Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye overrakte trofæer og uddelte håndtryk til vinderne. Han benyttede også muligheden for at takke alle deltagerne for deres indsats.

– Der er ingen genveje til praktisk viden. Man må øve sig, øve sig og øve sig. Det er værdien af jeres uddannelser. Når I er med her ved DM i Skills, er I med til at vise tusindvis af unge, at der findes andre veje end den boglige vej frem i tilværelsen. Vi politikere har travlt med den grønne omstilling; men det er jo bare snak, hvis vi ikke har nok mennesker til at sikre, at det sker i den virkelige verden. Udover I er dygtige til jeres fag, er I også i den grad en del af løsningen og fremtiden, lød det fra Mattias Tesfaye.

Se alle industriens danmarksmestre

Industrien har ved DM i Skills 2023 været repræsenteret med fagene automatiktekniker, industritekniker, karrosseritekniker, klejnsmed, personvognsmekaniker, lastvognsmekaniker, procesoperatør samt grafisk tekniker og mediegrafiker.

Se vinderne i alle industriens fag her.

Derudover har publikum haft mulighed for selv at prøve kræfter med demonstrationsfagene flytekniker, finmekaniker, teknisk designer, værktøjsmager, skibsmontør, plastmager, entreprenørmaskinmekaniker og landbrugsmaskinmekaniker.

Danmarks største uddannelsesevent

DM i Skills, Danmarksmesterskaberne for unge på erhvervsuddannelser, holdes en gang årligt. Med flere end 280 deltagere fra 45 fag og op mod 50.000 besøgende er det Danmarks største uddannelsesevent.

Kommentarer