Navnenyt

Mammen rykkede fra modstanderne i Lokaldysten

Erik Dalby fra Mammen modtog 1. præmien på Nytorv. Foto: Viborg Kommune

Mammen er lørdag den 18. juni kåret som vinder af Lokaldysten 2022. Førstepræmien på 7.000 kr. blev overrakt af borgmester Ulrik Wilbek til en glad vinder på Nytorv i Viborg. 

Lokaldysten handler om at bevæge sig flest kilometer pr. indbygger i løbet af to timer på enten cykel, gåben eller i løb. I år har 18 byer deltaget i 16 løb. Sammenlagt blev der til de 16 løb tilbagelagt 35.200 km. 

Finalisterne og Årets længdespringer

På 2. pladsen kom Kjeldbjerg ind og blev belønnet med 5.000 kr. Årets 3. plads gik til Låstrup og Nr. Rind, som tager 3.000 kr. med hjem til byen. 

Vejrumbro modtog en særlig ærespræmie for at være den by, som har øget sin egen præstation mest i forhold til resultatet i 2019, hvor Lokaldysten senest blev afviklet. Præmien består af en kulturoplevelse for borgerne i deres eget lokalområde.

De øvrige deltagerbyer i 2022 var: Hvam, Karup-Kølvrå, Knudby, Skals, Ravnstrup, Sparkær, Hammershøj, Rødkærsbro, Tapdrup, Løvel, Ørum og Rødding. 

Sammenhold betaler sig

Alle borgere i de 18 byer har kunnet deltage i Lokaldysten, uanset alder og fysisk niveau, og mange børn, unge, voksne og ældre har været i gang på de forskellige ruter. Lokaldystens mangfoldighed er en særlig kvalitet og et kendetegn. Alle kan være med og deltage i en fælles aktivitet. Dysten er i høj grad også et socialt arrangement, der styrker sammenholdet og fællesskabet mellem de lokale foreninger, borgere og andre aktører i byerne. 

Erik Dalby fra Mammen sagde lige efter præmieoverrækkelsen:

– Vi har stor opbakning til Lokaldysten i Mammen, fordi alle synes, at det er så godt et koncept, hvor vi alle kan være med. Og så var vi heldige at have godt vejr. Vi ved endnu ikke, hvad præmien skal bruges til, men vi har flere ideer til projekter i byen. 

Lokaldysten spreder sig

Ud over de 18 byer i Viborg Kommune, som deltager i Lokaldysten i år, afvikler også 15 andre kommuner rundt om i landet Lokaldysten i 2022. Spredningen af motionseventen sker gennem idrætsorganisationen DGI, der ser et stort potentiale i Lokaldystens mangfoldighed, som kan være med til at få øjnene op for, at motion er sjovt og noget for alle. DGI på landsplan har derfor ønsket at formidle konceptet til alle deres lokale foreninger i hele landet.

Kommentarer