Frederiks

Magiske rejser for store og små på årets Naturskattejagter

Foto: Viborg Bibliotekerne

Efterårsferien er lige om hjørnet, og der bliver blandt andet mulighed for at rejse til eksotiske egne og tilbage i tiden, når Viborg Bibliotekerne skyder de traditionsrige Naturskattejagter i gang med salg af skattekort fra fredag d. 14. oktober.

For ca. 17 år siden startede en helt særlig tradition i Viborg, nemlig Naturskattejagterne. Siden dengang er projektet vokset og tæller i dag, foruden Viborg Bibliotekerne, fem dygtige og engagerede samarbejdspartnere i Viborg Kommune. De er alle med til at sikre børnefamilierne en god oplevelse på ruterne.

”Det er guld værd at arbejde sammen med lokale ildsjæle, der brænder lige så meget for at skabe gode naturoplevelser, som vi selv gør. Uden dem var der ingen Naturskattejagter, og hver rute bliver noget helt særligt, fordi vi arbejder ud fra vidt forskellige tilgange,” fortæller projektleder for Naturskattejagterne, Sofie Berggreen fra Viborg Bibliotekerne.

Temaet for årets skattejagter er ”rejser”, og børn og barnlige sjæle kan godt begynde at glæde sig til de fire ruter:

  • Mysteriet om den nedfaldne stjerne i Undallslund Skov
  • Rejsende folkeslag i Hvolris Jernalderlandsby
  • Safari-eventyr i Frederiks Børneskov
  • Skovpiraternes skat i Hjermind Krat, Bjerringbro

Naturskattejagterne er arrangeret i samarbejde med Viborg Orienteringsklub, Hvolris Jernalderlandsby, Sundhedscenter Viborg og BIF-gymnastiks Gåturs-hold.

Ruterne er åbne fra d.  15. – 23. oktober – dog ikke ruten i Hvolris, der er åben fra d. 18.- 22. oktober. Der sælges skattekort i den betjente åbningstid på Hovedbiblioteket i Viborg og på Bjerringbro Bibliotek fra fredag d. 14. oktober kl. 14. I uge 42 er det også muligt at købe skattekort i den betjente åbningstid på Karup Bibliotek og i Hvolris Jernalderlandsby.

 

Kommentarer