Foreningsnyt

Lokalt samarbejde i Viborg til fordel for indlagte børn

En del af Vestergaard-familien er trukket i de flotte, farverige kapper for at vise deres støtte og fejre det nye samarbejde. Foto: Børneulykkesfonden.

Børneulykkesfonden har netop indledt et nyt samarbejde med Vestergaard Huse og Vestergaard Konstruktion. Samarbejdet skal i fremtiden støtte op omkring Legeheltenes arbejde på de danske hospitaler, hvor de hver dag spreder aktiv leg og bevægelse blandt de indlagte børn. 

Når man bevæger sig rundt på landets hospitaler og sygehuse, er det efterhånden ikke et sjældent syn at se farvestrålende t-shirts, når man kommer forbi børneafdelingerne. De tilhører Legeheltene, der hver dag arbejder for at skabe et frirum for de børn, der bliver indlagt. Dette gøres ved at invitere børnene med til forskellige aktive lege, så hele kroppen kan blive bevæget. 

Gennem det nye samarbejde skal den aktive leg og bevægelse udbredes til endnu flere børneafdelinger, forklarer ejer og direktør, Steffen Vestergaard

”Byggestenene for hele Vestergaard er ordentlighed, personligt drive og fællesskab – helt identisk med Børneulykkesfonden. Derudover er bevægelse blevet en del af Vestergaard-familiens fælles kalender. Tilbage i september 2021 indførte min makker, Marc Sivebæk, og jeg, for hele kontoret, en halv times træning i arbejdstiden tre gange i ugen. Det har gjort en enorm forskel for vores fællesskab, men i den grad også for den enkelte. Jeg tror på, at det er fundamentalt at få rørt sig og at føle, at man er en del af noget. Hvad enten du er et barn eller en voksen. Derfor ser vi også alle Heltenes arbejde som noget utrolig vigtigt, meningsfyldt og helt fantastisk. Så i en kombination af det samme værdisæt og at mærke på egen krop alle de gode ting bevægelse fører med sig, var vi slet ikke i tvivl om, at vi skulle indgå det her samarbejde. Vi glæder os meget til at være med til at støtte op omkring Legeheltenes arbejde på de danske børneafdelinger, så vi kan hjælpe med at sprede glæde, aktiv leg og bevægelse til de børn, som hvert år indlægges på landets hospitaler.”

Helteløb for Viborgs familier

For at støtte Legeheltenes arbejde vil Vestergaard Huse og Vestergaard Konstruktion i den kommende tid afholde et Helteløb i Viborg, hvor byens børnefamilier har mulighed for at deltage i den gode sags tjeneste. Til Helteløbet vil det være muligt at løbe afsted som en ægte superhelt med heltekapper i alverdens farver.

”Vi er meget taknemmelige for samarbejdet med Vestergaard Huse. Driften og udviklingen af Legeheltene er dybt afhængig af donationer og diverse indsamlingsaktiviteter. Vi glæder os derfor til at afholde Helteløb i Viborg. Vi håber på, at folk fra Viborg og omegn har lyst til at støtte Legeheltenes arbejde på de danske børneafdelinger ved bl.a. at deltage i Helteløbet,” udtaler generalsekretær i Børneulykkesfonden, der står bag Legeheltene og Helteakademiet, Henriette Madsen.  

Ydermere vil samarbejdet byde på en involvering i Legeheltenes ”lillebror”, Helteakademiet, der ugentligt arrangerer boldleg for kronisk og langtidssyge børn. Vestergaard Huse og Vestergaard Konstruktion vil i samarbejde med Børneulykkesfonden og Viborg FF starte Helteakademiet op i Viborg.

Kommentarer