Foreningsnyt

Landsdækkende restriktioner skal hindre stigende coronasmitte

Flere områder i Danmark har i de seneste uger oplevet stigenede antal smittede med coronavirus, og det betyder nu, at der indføres ekstra restriktioner overalt i landet. Det meddelte statsminister Mette Frederiksen i dag på et pressemøde i Statsministeriet.

Det seneste døgn er der registreret 454 nye smittede med coronavirus, hvilket er rekord for antal smittede på et døgn i Danmark. Smitten er nu næmest landsdækkende viser tallene fra Statens Serum Institut. Kontakttallet er nu oppe på 1,5, som svarer til at 10 smittede vil smitte 15 nye.

Allerede torsdag aften blev restauranter, cafeer, barer mm. i hovedstadsområdet pålagt at lukke kl. 22.00, og samtidig blev det påbudt at bære mundbind på stederne. Denne regel gælder over hele landet fra i morgen lørdag den 19. september.

Det nuværende forsamlingsantal sænkes til maximum 50, som dog ikke gælder ved idrætsbegivenheder, kulturarrangementer og konferencer. På landets arbejdspladser opfordres det til at medarbejdere igen arbejder hjemmefra i ugerne frem til den 4. oktober.

Der opfordres også til at man benytter offentlige transportmidler så vidt muligt uden for myldretiden. Endelig opfordrede statsministeren til at skrue ned for det sociale liv og helt undgå håndtryk, kys og kram. Der er dog ingen anbefaling af antal mennesker man har social omgang med.

Kommentarer