Samfund

Landdistriktsudvalget og VibLand sætter fokus på velfærd og hylder ildsjæle

Landsbypedellerne er et eksempel på et lokalt, værdifuldt fællesskab, som VibLand i samarbejde med Viborg Kommune har fået skabt gode rammer for. Foto: VibLand

I samarbejde med VibLand inviterer Landdistriktsudvalget til landdistriktskonference onsdag 17. april. I år er temaet ‘styrket velfærd’.

Der er fokus på fællesskaber, relationer, frivillighed og engagement i lokalsamfundene, når deltagerne til årets Landdistriktskonference mødes i Skals Idrætscenter.

På programmet er to fælles oplæg ved journalist og forfatter Karen Lumholt og formand for Fjordklyngerådet Inge Carlskov. Først vil de fortælle om landsbyernes særlige styrke omkring fællesskab og sammenhold, hvorefter de kommer nærmere ind på, hvordan velfærden i Fjordklyngen er blevet styrket gennem klyngesamarbejdet.

– Velfærd er et vigtigt tema – også ude i landdistrikterne, og vi har i Viborg Kommune gode eksempler på, hvordan man gennem øget samarbejde kan være med til at styrke den velfærd. Vi ser endnu en gang frem til en spændende konference, og jeg håber, deltagerne vil tage derfra med ny inspiration, siger formand for Landdistriktsudvalget, Kim Dongsgaard (V).

Udover de to fællesoplæg er der også sat tid af til lokale inspirationsoplæg med overskrifterne ‘VibLand og Landsbypedeller’, ‘Fjordklyngen’, ‘Sparkær – Årets Landsby 2023’, ‘Etablering af købmand i samarbejde med landsbyen’ og ‘Mødesteder i landdistrikterne’.

Ildsjæl bliver kåret

Aftenen rundes traditionen tro af med kåring af Årets Ildsjæl i Landdistrikterne. Prisen som årets ildsjæl uddeles i fællesskab med VibLand.

– Vi håber at se indstillinger på ildsjæle i alle aldre, for det er både unge, voksne og ældre, der gør noget helt særligt for lokalområdet for eksempel i en forening eller som privatperson, siger Michael Højbjerg, formand for VibLand.

Formålet med prisen er at rette opmærksomhed mod og anerkende de mange ildsjæle, der findes i landdistrikterne, samt inspirere andre til at en indsats for sit lokalområde, lyder det.

Det er muligt at indstille kandidater frem til 12. marts.

Landdistriktskonferencen finder sted onsdag 17. april klokken 17 til 20 i Skals Idrætscenter, Kærvej 9 i Skals

Tilmelding skal senest 7. april 2024 på viborg.dk, hvor man også kan se hele programmet.

Sidste års Ildsjælepris gik til, Mikkel Dam Lemke, Rødding, blandt andet for hans initiativ til og store arbejde med at få en ny, flot legeplads til byen. Han er her flankeret af juryen: På venstre side, formand for Landdistriktsudvalget, Kim Dongsgaard og prisvinderen i 2022, Sanne Hylleberg. På højre side, formand for VibLand, Michael Højbjerg og næstformand, Fie Coenen. Foto: Viborg Kommune

 

Kommentarer