Uddannelse

Lad de unge komme ind på det lokale gymnasium

Læserbrev af Steen Thomsen, Regionsrådsmedlem, DF

Igen i år har regionsrådet desværre indført elevloft på eksempelvis Skanderborg gymnasium, da administrationen forventede færre ansøgere til Skanderborg gymnasium end Skanderborg gymnasium selv forventede.

Men gymnasiets egne forventninger holdt stik og 288 unge skanderborgensere har nu søgt ind på deres lokale gymnasium i Skanderborg som første prioritet.

Men da regionsrådet desværre har vedtaget et loft for gymnasiet, der betyder at de kun må optage 266 elever, er der igen i år ikke plads til de lokale unge.

Mange unge i Ry har nu udsigt til at tage toget, der kører lige forbi Skanderborg gymnasium og fortsætte til Aarhus. Det er hul i hovedet og helt urimeligt.

Derfor har Dansk Folkeparti igen i år foreslået, at Skanderborg gymnasium får en ekstra klasse, så det lokale gymnasium kan modtage de lokale unge. De skal naturligvis ikke fragtes til storbyen Aarhus, men have lov til at komme ind på deres eget gymnasium.

Dansk Folkeparti har i denne uge fremlagt et landdistrikt-udspil, der bl.a. sætter fokus på, at de unge, der bor udenfor de 4 storbyer, skal have ret til at komme ind på det lokale gymnasium.

Dansk Folkeparti i regionsrådet advarede allerede ved indførelsen af elevloftet om, at der ikke blev plads til de lokale unge. Administrationen måtte efterfølgende beklage nogle fejl ved deres forudsætningerne for beregningerne og vi fik desværre ret.

Derfor har vi i lighed med sidste år foreslået at Skanderborg gymnasium får en ekstra klasse, så der bliver plads til de lokale unge og så de unge i Ry ikke skal sendes forbi det lokale gymnasium og til Aarhus.

Sagen behandles på det kommende regionsrådsmøde, hvor vi håber, der igen er opbakning til en ekstra klasse på Skanderborg gymnasium.

Livet leves i landdistrikterne og de unge skal have ret til at komme ind på det lokale gymnasium.

Kommentarer