Kultur

Konfirmander skaber alternativ altertavle i Hersom Kirke

Sognepræst Kirsten Krab Koed og kunstneren, Søren Lyngbye, diskuterer udsmykningen af den alternative altertavle. Foto Kristoffer Kempe

Altertavlen i Hersom Kirke skal renoveres, og derfor er pastoratets konfirmander i fuld gang med at skabe en alternativ tavle til landsbykirken. De får hjælp til arbejdet af kunstneren Søren Lyngbye.

HERSOM – Kunstneren Søren Lyngbye fra Nordjylland og sognepræst, Kirsten Krab Koed, får i dette forår hjælp fra flittige konfirmander til at skabe en alternativ altertavle i Hersom Kirke.

Altertavlen bliver et kunstværk i form af et relief med motiver fra det gamle testamente: Edens have, guldkalven og Noahs ark. 

Kunstneren Søren Lyngbye har mange års erfaring med at lave kunstprojekter sammen med børn gennem organisationen Børns møde med kunsten.

Erstatter den ‘rigtige’ tavle

Det er planen, at den alternative altertavle skal tages i brug – eller indvies, om man vil, under konfirmationen søndag den 7. maj i kirken. 

Herefter vil den blive i Hersom Kirke til omkring 1. oktober, mens kirkens ‘rigtige’ altertavle, et maleri af Niels Larsen Stevns, bliver restaureret ved Konserveringscenter Vejle gennem en bevilling fra Viborg Østre Provsti.

 

Hersom kirke. Arkivfoto

Kommentarer