Debat og politik

Kom til foredrag og debat om Domkirkekvarteret og Viborg Midtby

Arkitekt og byplanlægger Jan Gehl kommer til Viborg. Pressefoto

Arkitekt og byplanlægger Jan Gehl kommer med sine input, når der torsdag den 26. oktober klokken 19 inviteres til debat om Domkirkekvarteret i Viborg.

Der er mange borgere i Viborg Kommune, der har en mening om udviklingen af Domkirkekvarteret og Viborg Midtby.

Og torsdag den 26. oktober er der både mulighed for at hente inspiration og komme med forslag, når Viborg Kommune inviterer til paneldebat og foredrag ved arkitekt og byplanlægger, Jan Gehl.

Jan Gehl er en af Danmarks mest anerkendte eksperter inden for byplanlægning og menneskecentreret arkitektur, og han medvirker i DR-programmet “Byernes Mester”, hvor han formidler arkitekturens betydning på en måde, så den kan forstås af alle.

Det er baggrunden for, at Jan Gehl er blevet inviteret til Viborg, hvor han vil give sit syn på, hvordan man kan udvikle den historiske bykerne og hvilke overvejelser, der bør gøres, i forbindelse med byomdannelse.

Efter foredraget er der debat om udviklingen af området, hvor panelet udover Jan Gehl består af Mads Panny (viceborgmester og formand for kultur- og fritidsudvalget), Torsten Nielsen (byrådsmedlem og formand for teknisk udvalg), Britta Pørksen (chef for plan og byggeri i Viborg Kommune), Brian Wiborg (museumschef ved Viborg Museum) og Lars Hamann (medlem af Menighedsrådet, Viborg Domsogn).

Alle interesserede kan møde op til arrangementet, der finder sted torsdag den 26. oktober klokken 19 til 20.30 i musiksalen på Kulturskolen, Grønnegade 2, 8800 Viborg.

 

Kommentarer