Kultur

Jubel i Trojka: Kåret som Årets Idrætsforening i Viborg Kommune

Fire repræsentanter fra IF Trojka modtog prisen. Fra venstre formand for Kultur og Fritid, Mads Panny (S), fra Trojka: Søren Haaning Andersen, Torsten Ørum, Rikke Plauborg Madsen formand) og Lars Munkholm, samt formand for Viborg Idrætsråd, Preben Jensen. Pressefoto

IF Trojka prisen har modtaget prisen som Årets Idrætsforening. Det skete ved Repræsentantskabsmødet i Viborg Idrætsråd tirsdag i sidste uge.

Af Gitte Hagsholm, viborg@netavis.dk

Armene røg i vejret blandt repræsentanterne for IF Trojka, da de tirsdag i sidste uge ved Viborg Idrætsråds repræsentantskabsmøde blev kåret som Årets Idrætsforening foran de to andre nominerede foreninger, Søndermarkens IK Håndbold og Starpetanque.

Prisen modtager IF Trojka blandt andet, fordi foreningen er blevet et centralt samlingspunkt i lokalsamfundet, der omfatter Hammershøj, Kvorning, Vorning, Hvidding og et stort opland.

Idrætsforeningen har i dag omkring 600 medlemmer i alle aldre fordelt på en lang række forskellige sportsgrene, og succesen skyldes ikke mindst evnen til at tiltrække og fastholde frivillige.

Det lagde man også vægt på i motivationen for udnævnelsen.

Her lød det blandt andet: “I har medlemmer i alle aldre og tilbyder et væld af aktiviteter med yderst kompetente og motiverede frivillige i spidsen (….) Netop de frivillige er nøglen til jeres succes. Med et stærkt forarbejde gør I det nemt at blive frivillig. At blive en del af noget større”.

Formand for IF Trojka, Rikke Plauborg Madsen, som sammen med andre repræsentanter fra hovedbestyrelsen modtog prisen, er på vegne af foreningen stolt af titlen og understreger, at det kun motiverer til at fortsætte arbejdet med at udvikle klubben.

Formand Rikke Plauborg Madsen holdt tale efter kåringen. Privatfoto

I sin tale sagde hun blandt andet:

“Med denne sejr kommer også det hårde arbejde, vi skal ikke bare læne os tilbage og tænke, det var det, nu har vi vundet, så kan vi godt slappe af. Nej, vi skal netop udnytte at vi lige nu er i fremgang, der er fokus på vores område, vi skal vokse, vi skal have flere børn, unge og voksne med i foreningen, vores medlemstal skal stadig være opadgående, vi skal i mål med Højdepunktet 2.0 vi skal blive ved med at vise hvad et lille lokalsamfund som Hammershøj og omegn kan når vi står sammen. Vi har rigtig mange gode ting i gang, vi er blevet en DBU børneklub, vi hylder vores frivillige med en frivilligfest og en bowlingtur for de unge hjælpere, Tv- midtvest blev inviteret forbi til vores gymnastikafslutning og fik lavet et fint indslag om, hvor vigtig sammenholdet er i vores lokalforening. Knap 100 frivillige ved Trojka i alle aldre fra alle idrætsgrene er med til at gøre If Trojka til det bedste sted at være aktiv.

Rikke Plauborg Madsen overtog posten som formand marts 2023, efter Marianne Damsgaard, som har bestridt posten i en lang årrække.

– Marianne gjorde et kæmpe stykke arbejde og gjorde det nemt for mig at overtage og bygge videre på noget, der allerede var godt i gang, fortæller Rikke Plauborg Madsen og nævner som eksempel, at foreningen fra 2022 til 2023 oplevede en medlemsfremgang på 22 procent.

Gymnastikopvisning marts 2024. Foto: IF Trojka

Gymnastikafdeling med vokseværk

Den store medlemstilgang skayldes især, at gymnastikafdelingen de seneste fire år har fordoblet deres medlemsantal. Det fik man syn for ved opvisningen den 17. marts, hvor hallen var fyldt op til bristepunktet, fortæller Anne Holst Jepsen, træner og medlem af udvalget.

– Gymnastikopvisningen er dagen hvor hele årets træning kulminerer med en festdag, godt hjulpet af et fantastisk publikum. Vi havde i år besøg af tre gæstehold, hvor vi selv havde syv gymnaster repræsenteret, fortæller hun.

Der er allerede nu ved at blive lagt planer for næste sæson. Blandt andet skal ‘Dance for Kids’ på besøg i en dansesal med spejlvæg, og den 7. juni afholdes der  ‘Pizza og spring’ i Hammershøjhallen.

– Det var en stor succes sidste år, så det skal gentages, lyder meldingen.

Gymnastikopvisning marts 2024. Foto: IF Trojka

I denne uge leverer idrætsforeningen masser af frivillige til Soppefesten, og på den store festdag, lørdag den 18. maj, vil hovedbestyrelsen være til stede på stadion under den røde pavilion “FRIVILLIG – Du gør en forskel”; her kan man komme forbi og få en snak om det at være medlem eller frivillig hos Trojka, fortæller formanden.

Gymnastikopvisning marts 2024. Foto: IF Trojka

 

Kommentarer