Samfund

I fællesskab ræser børn og ældre af sted i Stoholm

Foto: Viborg kommune

Til Danmarks Motionsuge i Viborg Kommune er der i uge 41 fokus på, at borgere i alle aldre skal have mulighed for at dyrke motion og måske prøve noget nyt.  

 Der bliver fart over feltet, når 150 deltagere tirsdag den 11. oktober på tværs af generationer mødes på Pleje- og Omsorgscentret Birkegården i Stoholm til Olde-Trolde-Ræs. Arrangementet, der er en del af Viborg i Bevægelse og Danmarks Motionsuge, går i sin enkelhed ud på, at deltagerne mødes til fællessang og opvarmningsdans, inden det store ræs med indlagte poster begynder.

– Med vores deltagelse i Danmarks Motionsuge har vi i Viborg Kommune en ambition om at udbrede vores idrætstilbud til alle borgere og forhåbentlig give dem inspiration til mere bevægelse i hverdagen og gode oplevelser i fællesskab med andre. Det er arrangementet i Stoholm et rigtig godt eksempel på, men vi oplever også stor opbakning fra både forenings- og erhvervslivet, siger borgmester Ulrik Wilbek, der skyder løbet i gang kl. 09.30. 

Blomstrende samarbejde

De mange deltagere kommer fra Pleje- og Omsorgscentret Birkegården og Aktiviteten Stoholm samt børn fra de lokale dagplejere, vuggestuer og børnehaver, og arrangementet er blevet til som et samarbejde mellem de tre direktørområder Børn & Unge, Kultur & Udvikling og Social, Sundhed & Omsorg.

– Hele processen har været utrolig positiv, fortæller Lone Bjerre Josefsen, der er teamleder for Aktivitet og Udvikling og en af initiativtagerne til arrangementet.

– Det er fantastisk at opleve så meget velvilje og gejst i den proces, vi har været igennem. Det skaber forhåbentlig grundlag for, at et større samarbejde om bevægelse og lokale fællesskaber kan blomstre i fremtiden, tilføjer hun.

Vækker national anerkendelse

Det er ikke kun i Stoholm, der bliver arbejdet sammen på tværs. I Bjerringbro gentager Bjerringbro Skole og de lokale foreninger deres initiativ, Aktiv Medspiller, hvor skolebørnene får mulighed for at komme ud og prøve nye fritidsaktiviteter. Hos Viborg Idrætsråd har man fokus på at få flere tidligere medlemmer tilbage til foreningerne med kampagnen Comeback, og i Viborg Midtby inviterer Vi er Viborg, Jyske Bank og Viborg Kommune til morgenaktiviteter hele ugen for de erhvervsdrivende.

Det er alt sammen initiativer, der vækker anerkendelse hos organisationen Danmarks Motionsuge.

– Jeg kan mærke, at Viborg Kommune for alvor har taget konceptet om en national festuge for bevægelse og fællesskab til sig og gjort det til sit eget med aktiviteter og arrangementer, der når bredt ud til både børn, ældre og alle dem midt i mellem. Der er højt til loftet i Viborg Kommune, både i forhold til kreativiteten i arrangementerne og bogstaveligt talt, fordi meget også foregår ude i byrummet og i naturen. Det er til stor inspiration for andre kommuner, fortæller Ricco Victor, der er leder af Danmarks Motionsuge. 

Bag Danmarks Motionsuge står et historisk stort og nyt partnerskab af idrættens store organisationer: DGI, DIF, Dansk Firmaidræt, Dansk Skoleidræt og International Sport and Culture Association (ISCA). 

Startskuddet til motionsugen lyder allerede fredag 7. oktober kl. 13.30, når de ansatte på Viborg Rådhus dyster om at bevæge sig flest kilometer til den traditionsrige Rådhusdyst.

Kommentarer