Samfund

Hvordan landbruget kan sikre fremtidens fødevarer? Åbent hus på AU Viborg i Foulum

Lørdag 10. juni inviterer AU Viborg i Foulum til Åbent Hus. Foto: AU Viborg

En verden af spændende oplevelser venter på AU Viborg, når der lørdag 10. juni fra 10-15 inviteres indenfor til åbent hus. Tag børn og bedsteforældre under armen og få et enestående indblik i landbrugsforskningens verden, når AU Viborg dørene op for forskning i, hvordan landbruget kan sikre fremtidens fødevarer.

Har du lyst til at tage familien ud på tur og hilse på malkekøer, opleve robotter, der selv kører i marken og se droner, der suser igennem luften? Så kom til åbent hus ved AU Viborg, hvor der i dagens anledning er åbent både på Danmarks Kvægforskningscenter, Foulumgård og hovedbygningen på Blichers Allé 20, 8830 Tjele.

En verden af oplevelser med fokus på en grønnere fremtid

Dagen byder på en masse spændende aktiviteter både ude og inde. Alle tre steder kan I opleve forsøg, der er i gang, og der står forskere klar til at fortælle om, hvordan de arbejder, og hvad deres forskning går ud på. I kan opleve robotter, droner, køer med hul i maven og meget mere.

I kan sparke dæk på traktorer og opleve, hvordan fremtidens landbrug med selvkørende robotter og solcelleparker ser ud, og bagefter besøge køerne i de store nye staldbygninger. Overalt vil I møde de forskere, der skal være med til at sikre landbrugets grønne omstilling, ikke kun i Danmark men også globalt, så landbruget kan være med til at sikre bæredygtige fødevarer i fremtiden.

Mens de voksne kan blive klogere på al den spændende forskning, der foregår, er der for de mindste mulighed for at gå på skattejagt, lege biodiversitetsdetektiv og andre sjove aktiviteter.

De unge vil kunne udforske mulighederne for at studere i AU Viborg. Fra 2024 bliver det nemlig muligt at læse veterinærvidenskab, husdyrvidenskab og plante- og fødevarevidenskab. Studerende og undervisere står klar til at vise jer planerne for Aarhus Universitets nye grønne campus, der kommer til at indeholde studieboliger, hestestalde, køkkenhaver og meget mere.

Transport og parkering

Start dagen ved AU Viborgs hovedbygning, hvor der er god plads til at parkere. Her kan I høre om de nye uddannelser, se vores ATV og sensorudstyr til måling af jordens beskaffenhed, blive klogere på dyrevelfærd og høre foredrag fra nogle af landets førende klima- og landbrugsforskere.
Det er også her, der er mulighed for at købe mad og drikkevarer.

Det er også herfra I kan tage transitbussen videre til enten Foulumgaard eller Danmarks Kvægforskningscenter. Transitbusserne kører hele dagen, så I behøver ikke bil for at komme rundt, der en nemlig begrænset parkering på de andre lokaliteter.

Der vil være skilte ved indkørslerne, hvor det fremgår, hvor man kan parkere. Ligesom det er muligt at få eller medbringe et kort, så man nemmere kan finde rundt på det store område.

Se hele programmet her

Kommentarer