Hvidding

Hviddings samlingshytte er finansieret

Her på den tomme grund, hvor forsamlingshuset før lå, planlægger Hvidding Landsbyforening at opstille en rummelig hytte til fællesarrangementer. Foto: Sus Harbo

Elrofonden ville også gerne støtte landsbyfællesskabet i Hvidding, så nu håber Hvidding Landsbyforening at kunne tilbyde soppekongerne og -dronningerne tag over hovedet, når de kigger forbi i pinsen. 

Hvidding Forsamlingshus blev revet ned sidste efterår. Efter i en årrække at have kæmpet for at finde medlemmer til husets bestyrelse, valgte byen at vinke farvel til det aldrende hus.

Som erstatning har Hvidding Landsbyforening lige siden arbejdet på at skaffe midler til en rummelig hytte med plads 25-30 personer samt borde-bænke sæt. I januar støttede Vorning Sparekasses Fond projektet med 80.000 kroner. Nu har Elro-fonden netop meddelt, at man også herfra vil give 80.000 kroner til projektet. Det betyder, at der er penge til både køb og opsætning af hytten, fortæller Sus Harbo fra Hvidding Landsbyforening.

– Hytten i sig selv koster 110.000 kroner, og vi regner med at opsætning, samt borde-bænke-sæt og flisegulv i hytten kan gøres for de resterende 50.000 kroner, oplyser hun.

Klar til pinse

Forsamlingshuset forsvandt i en arrangementfattig periode. Hvidding har kun måttet strege den fælles juletræstænding i kalenderen på grund af manglende husly – et arrangement, der dog sikkert bliver fjernet permanent fra arrangementskalenderen, da den nye hytte næppe bliver varm nok til decembersamlinger.

Hvis man kommer hurtigt fra start, og alt går som planlagt, er der mulighed for, at hytten kan stå klar til den årlige soppefest, som Hvidding fejrer sammen med Hammershøj og Vorning. I den forbindelse plejer de foregående års soppekonger og -dronninger nemlig at køre forbi forsamlingshuset i Hvidding til morgenmad. I år håber Hvidding Landsbyforening at kunne servere rundstykkerne i den nye samlingshytte.

 

Udover soppekonge-besøget plejer Hvidding-borgerne at samles til sankt hans og en fælles vandretur.

 

Kommentarer