Hvam

Hvam-borgere samlede underskrifter mod regionens spareplaner

Holdet af indsamlere: Kirstine, Malene, Ida, Mette, Marianne, Jonna, Betina, Carina, Lotte. Fremsendt foto

Overalt i det midt-, vest- og østjyske har borgere de seneste uger været på gaden for at samle underskrifter imod Region Midtjyllands spareplaner på den kollektive trafik. Tirsdag gik Hvam-borgerne på gaden.

Regionen har meldt ud, at man skal spare 35 millioner i næstebudgetår. Som led i spareplanerne peger regionen på en række busruter i sær i landdistrikterne, som man vil stoppe finansieringen af.

Læs også: Region Midt vil droppe busruter i landdistrikterne

I Viborg Kommune drejer det sig især om rute 50, Viborg–Skive, samt rute 59, Viborg–Aalestrup, der er i spil.

Marianne og hendes lillehjælper samler underskrifter i håb om, at der også er en bus, når den unge skoleelev om nogle år skal på en videregående uddannelse i Viborg. Fremsendt foto

For den lille by Hvam i den nordligste del af Viborg Kommune kan det få katastrofale følger. Ifølge borgerne mister landsbyen sin livsnerve:

Byen har for eksempel ikke nogen dagligvarehandel, så borgere, der ikke har bil, vil blive afskåret fra at handle ind; nærmeste by er Aalestrup, 4 kilometer væk.

Det samme gælder med hensyn til at komme til læge eller på sygehuset.

– Så vil der blive udgifter til taxi. Og hvem skal betale det?, spørger Ida Korgaard retorisk.

Desuden kan unge ikke komme til deres uddannelse med mindre der sættes skolebusser.

Derfor gik borgerne tirsdag på gaden for at samle underskrifter imod regionens planer, og der var stor opbakning, fortæller Ida Korgaard, en af de frivillige kræfter i protestindsamlingen.

– Vi har foreløbigt indsamlet 254 underskrifter på nuværende tidspunkt, og vi har stadig lister på Grundfos og i byens opslagstavle, oplyser hun.

– Vi føler rigtig, at vi er udkantsområde. Skal vi lukkes ned og flyttes til Viborg eller Århus, spørger Hvamborgerne sig selv.

Der var stor opbakning til underskriftindsamlingen i Hvam tirsdag. Her er det Anders Sørensen, som velvilligt skriver under da Carina kom på besøg. Fremsendt foto

Kommentarer