Kultur

Historie, fællessang og cykeltur med Viborg Bibliotekerne i morgen

Modelfoto: Viborg Bibliotekerne

Tag med på en anderledes oplevelse i morgen 25. maj, når personale fra Viborg Bibliotekerne tager cyklerne frem og kører ud i det blå rundt om Nørresø i Viborg. Her kan man i selskab med Peter H. Iversen fra Viborg Museum blive klogere på byens grønne oaser og åndehuller på en ny måde, nemlig syngende og på to hjul.

Turen går på cykel rundt om Nørresø, og på vejen besøges en række steder, som man nok kender, til, men sjældent stopper op ved. Ved hvert sted vil Peter H. Iversen, der til daglig er museumsinspektør ved Viborg Museum, fortælle lidt om den historie, der knytter sig til stedet.

Undervejs vil der også blive sunget fællessang, som på den ene eller den anden måde relaterer sig til stedet. Carsten Kennild, der blandt andet er lærer på Viborg Ungdomsskole, har lovet at være med til at synge for til fællessangen.

Det er et nyt samarbejde mellem Viborg Bibliotekerne, Viborg Museum og det nyåbnede Sangkraft Viborg, der står bag det nye initiativ.

– Vi håber en masse har mod på at komme op i gear sammen med os, lyder det fra Stine Bernth Johansen fra Viborg Bibliotekerne.

Man mødes med egne cykler ved scenen på Borgvold i Viborg, hvorfra turen starter klokken 19.00.

Det koster 50 kroner at deltage, og man tilmelder sig via www.viborgbib.dk

Kommentarer