Debat og politik

Gør ikke hverdagen besværlig for de små virksomheder

Læserbrev af Niels Hansen, formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, 

Der er forskel på små og store virksomheder, og det er vigtigt, at politikerne på Christiansborg har det i tankerne, når de i foråret skal se nærmere på en ny forsyningsstrategi. Her lægger regeringen nemlig op til, at vores virksomheder med små biler under 3,5 tons ikke længere må bruge de kommunale genbrugspladser, men at alle virksomheder fremover skal lave en aftale med en privat virksomhed om at håndtere affald.

De mindre håndværksmestre arbejder typisk på villavejene, og de har ikke mere byggeaffald, end at de godt selv kan køre forbi genbrugspladsen og aflevere det gamle køkken eller den gamle dør, som de har udskiftet. For de større virksomheder er der ofte tale om mange tons affald, og derfor har de fleste af dem allerede en aftale med en privat virksomhed, som henter og håndterer affaldet. Det er der sund fornuft i. Men hvorfor skal en mindre virksomhed først lave den slags aftaler, inden de kan gå i gang med arbejdet ude på villavejene, når de nemt og hurtigt selv kan aflevere det på den nærmeste kommunale genbrugsplads?

Der er ingen grund til at gøre tingene mere besværlige, end de er i forvejen. Lad de små virksomheder om at vælge, hvad der passer til det arbejde, de udfører. Brug i stedet energien på at ensarte de kommunale genbrugspladser, så vi får ens priser og betalingssystemer i hele landet. Det vil gøre hverdagen mindre besværlig.

Kommentarer