Tjele

Full Pull på det hele til Tjele-traktortrækkets 25 års jubilæum

Se billedserie Den lokale afdeling af Landboungdom er værter ved Dm i traktortræk til september, derfor har man fået etableret og godkendt en ny, stabil bane, som weekendens kombattanter fik testet grundigt af. Foto: Henrik Christensen, HC.Fritidsfotograf. Se flere billeder i galleriet

Lørdag 28. maj var var en festdag for Landboungdom HBL (Hammershøj, Bjerringbro, Langå). Efter to års coronapause kunne man igen afholde det lokale traktortræk ved DLG Tjele og samtidig fejre, at det var den 25. udgave. Det trak rigtigt mange både trækkere og tilskuere til.

Lørdag afholdte LandboUngdom HBL den lokale turnering i traktortræk, hvor man – med et par års forsinkelse – også kunne fejre, at det var 25. gang.

Om det var selve jubilæet – eller bare dét at komme ud for at se noget traktortræk, lytte til larmen og lugte til røgen – må stå hen i det uvisse. Men et rekordstort antal gæster, omkring 1600, dukkede op for at nyde synet af de omkring 62 trækkere, der stillede til start i forskellige kategorier.

Opbuddet var så stort, at arrangørerne løb tør for stort set alt undervejs.

– Vi er helt overvældede over, hvor mange mennesker, der dukkede op, fortæller formand for den lokale Landboungdom, Emil Hviid Bach.

Lørdag var en dejlig dag med masser af solskin, og det uventede store antal gjorde da også hurtigt indhug i fadøllene.

– Vi startede med 38 fustager, Senere sendte Hancock yderligere 28 fustager, og da de var tomme måtte vi først i brugsen i Ørum, senere i Rema 1000 og Løvbjerg for at at skaffe øl nok til vores gæster. Vi drænede nærmest butikkerne, griner Emil Hviid Bach.

Der var masser af underholdning for de mange gæster ved lørdagens traktortræk i Tjele. Foto: Henrik Christensen, HC.Fritidsfotograf

Test af DM-bane

I alt 62 trækkere var tilmeldt lørdagens jubilæumskonkurrence, og ud over begejstringen ved selve dysten, så var mange af deltagerne også spændte på at teste den nye bane HBL har fået lavet.

– Vi skal afholde DM til september, og derfor har vi fået etableret en helt ny og fast bane, der opfylder kravene, for vi kan afvikle DM i traktortræk på vores hjemmebane. Det er vi superglade for, og vi har også kun hørt roser fra deltagerne i lørdags, lyder det fra formanden, som forventer mange flere deltagere ved Danmarksmesterskabet til september.

Med omkring 1600 besøgende var der travlhed ved grillen og ølhanerne til traktortrækket i lørdags. Arrangørerne måtte flere gange afsted efter nye forsyninger og var tæt på at tørlægge de nærmeste dagligvarebutikker for øl og pølser. Foto: Henrik Christensen, HC.Fritidsfotograf

Kommentarer