Samfund

Frem med træningstøjet: Snart lyder startskuddet til årets motionsuge

Skolernes Motionsdag er blot ét af mange arrangementer under Danmarks Motionsuge i uge 41. Foto: Viborg Kommune

Walk&Talk-møder på rådhuset, Tons og Tummel for de mindste, idrætsfestival og Silent Fit er blot nogle af de aktiviteter, der kan opleves under Danmarks Motionsuge i Viborg Kommune.

Endnu en gang inviterer Viborg Kommune i uge 41 til et bredt udvalg af arrangementer med fokus på motion og bevægelse.

– Vi er stolte af at kunne præsentere et lokalt program, hvor så mange aktører fra flere forskellige forvaltninger samt eksterne aktører på tværs af faggrupper har budt ind og vist deres engagement. Det er med til at inspirere til mere fysisk aktivitet i fællesskab med andre og sætte fokus på trivsel og livskvalitet, siger Mads Panny, 1. viceborgmester og formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Udendørs mødeaktivitet

Danmarks Motionsuge er et nationalt projekt, som Viborg Kommune endnu en gang bakker op om og deltager i.

Startskuddet lyder allerede fredag 6. oktober med den traditionelle Rådhusdyst, og herefter er programmet spækket med både kendte aktiviteter, og helt nye projekter, som for eksempel Walk and Talk på Viborg Rådhus.

Fra uge 41 vil det nemlig være muligt at booke et gående møde i stedet for et mødelokale, og det gælder både til møder mellem de ansatte og til møder mellem ansatte og borgere.

Af kendte aktiviteter kan nævnes Kom & Mød-festivalen torsdag 12. oktober. Det er en festlig idrætsfestival for hele handicapområdet, psykiatrien og skolen STU Viborg i Trepashallen, hvor deltagerne bliver præsenteret for en lang række forskellige idrætsaktiviteter og foreninger, og danseren Michael Olesen, der er kendt fra Vild med Dans, kigger forbi.

De mindste indtager idrætshaller

I Bjerringbro er der tirsdag 10. oktober Tons & Tummel på programmet, når de lokale børnehaver har arrangeret motionsdag i samarbejde med Bjerringbro Idrætscenter. Som en af i alt otte haller, har idrætscentret i anledning af motionsugen åbnet sine haller for daginstitutionerne.

Samme tilbud har 18 dagplejere benyttet sig af, når de fredag 13. oktober har booket sig ind hos Viborg Syd for at give deres samlede børnegruppe en god dag med masser af bevægelse. Derudover kan nævnes Silent Fit på Borgvold i Viborg for alle, der har lyst.

I Ørum afholdes der familiedag, hvor byens borgere kan prøve foreningernes forskellige aktiviteter. ‘Vi erViborg’ afholder morgentræning mandag til fredag, og Viborg Idrætsråd fortsætter kampagnen ‘Come Back’ med fokus på at få flere medlemmer på 30+ tilbage til foreningerne.

Målsætningen er, at der er noget for alle aldersgrupper, lige fra de helt små børn til de ældre på plejecentrene – og alle dem midt imellem.

– Det bliver en aktiv uge med et overflødighedshorn af aktiviteter, hvor vi regner med at bevæge op mellem 3000 til 4000 aktive deltagere samt 9400 folkeskoleelever, fortæller idrætskonsulent ved Viborg Kommune Lisbeth Jørgensen.

Information om alle aktiviteter, kan findes på siden: Deltag i aktiviteter – Viborg Kommune

 

Kommentarer